Alfa Romeo Milano

Z tego co można wyczytać, będzie nowy Puretech ale na łańcuszku.
VTI (też na łańcuszku) również Francuzom nie wyszedł. :P

Na pewno będzie kolejny? :)

Przecież pT już od mniej więcej połowy 2022 roku jest na łańcuszku i... nic to nie zmieniło :) Zamiast problemów z paskiem w oleju są problemy z łańcuszkiem.

Tak samo jak THP (poprzednik Puretecha) - również "dziecko" PSA i BMW.

Tyle, że 1,6 turbo w końcu ogarnęli. A opinia została.

Z dobrych wieści to wiadomo już, że deska rozdzielcza będzie kompletnie inna niż w bliźniaczych konstrukcjach Jeepa/Fiata. Będzie wyświetlacz zegarów w tubach, okrągłe nawiewy po bokach i wbudowany w deskę wyświetlacz centralny. Z gorszych wiadomości - nie przeniesiono z większych modeli właściwie żadnych elementów, włącznik będzie na tunelu centralnym a nie kierownicy. Nie będzie też przełącznika DNA - tryby będą zmieniane zwykłym przełącznikiem na tunelu środkowym, przeniesionym żywcem z Peugeota.

W pierwszym momencie mnie odrzuciło. Po czasie stwierdzam jednak, że nie nie ma tragedii jeśli chodzi o brzydotę. Niestety nie ma też Alfy w tej "Alfie". Ot kolejny generyczny samochód z czymś co przypomina scudetto. Równie dobrze mogłoby to być Renault, Nissan, jakiś chińczyk. Szkoda.

Niestety nie ma też Alfy w tej "Alfie". Ot kolejny generyczny samochód z czymś co przypomina scudetto. Równie dobrze mogłoby to być Renault, Nissan, jakiś chińczyk. Szkoda.

Nawet tablica rejestracyjna będzie centralnie. To "rewolucja" od czasów 156.

- - - Updated - - -

Tylny "spojler" piano black rysuje się od samego patrzenia :(
To muł testowy, zobaczymy dziś jak wygląda wersja produkcyjna.

milano-2.jpg

Boże oni chcą jeszcze bardziej zniszczyć reputację alfy romeo tym 1.2 puretechem XD

Puretech 1.2 na pasku ma teraz 10 lat gwarancji. A nowa wersja z mhev jest na łańcuchu.

W upie mam ich 10 lat gwarancji. Tego padła nie chcę dotknąć patykiem przez brudną szmatkę.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Ale rozrząd to tylko jeden z pełnego wachlarza problemów tego silnika ;)

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Dla mnie dramat pod każdym względem... Nic w tym aucie z Alfy nie ma oprócz logo, smutne, ale było do przewidzenia. Do póki właścicielem bedzie Stellantis, niewiele sie zmieni i kolejne auta to będą klony Peugeotow czy Chryslerow.

Dla mnie dramat pod każdym względem... Nic w tym aucie z Alfy nie ma oprócz logo, smutne, ale było do przewidzenia. Do póki właścicielem bedzie Stellantis, niewiele sie zmieni i kolejne auta to będą klony Peugeotow czy Chryslerow.

Nawet nie widziałeś jeszcze samochodu a już wiesz, że to nie Alfa....
W tym segmencie musi podłogę dzielić z innymi samochodami bo to tani wóz - wcześniej Mito dzieliło podłogę z Oplem i było dobrze, teraz Milano z Peugeotem i jest lament. To jest bez znaczenia jeśli baza jest dobra - a ta jest dobra bo jest lekka.
Jedyny problem to silnik 1.2, przypomina to trochę czasy Alfy 159 z silnikami opla. Zawsze można kupić wersję elektryczną i po problemie.

A co nie widzisz jak to wygląda?

Właśnie skończyłem oglądać prezentację. Wypocino Tavaresa były wręcz żenujące. Plotki o których mówił, że nie są prawdziwe, najwyraźniej się potwierdzają skoro wydali tak okropnie wyglądający samochód.
Katastrofa jednym słowem.

Na pocieszenie - nie jest przynajmniej tak obrzydliwa, jak Yaris Cross :).

W tym segmencie musi podłogę dzielić z innymi samochodami bo to tani wóz - wcześniej Mito dzieliło podłogę z Oplem i było dobrze, teraz Milano z Peugeotem i jest lament. To jest bez znaczenia jeśli baza jest dobra - a ta jest dobra bo jest lekka.
Jedyny problem to silnik 1.2, przypomina to trochę czasy Alfy 159 z silnikami opla. Zawsze można kupić wersję elektryczną i po problemie.
Ten przód (ten z oficjalnej prezentacji) to połączenie Captura, Tonale i Ypsilona... Paskuda straszna...

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót