Alfa Romeo Junior 2008

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

Emenems

Guest
Dokładnie nie jest sprecyzowany wygląd, Alfa Romeo w poszukiwaniu pieniędzy zamierza wejść do niższych klas. Autko ma Bazować Na Fiacie Grande Punto
Jeśli chodzi o moje zdanie, to takie rozmienianie się na drobne może jeszcze bardziej zaszkodzić firmie.
alfacoup7ui.jpg

4.jpg

(C)autoscoops

image27cb.jpg

zrodlo: italiaspeed
Fotki Dzięki kuulesowi z www.samochodyswiata.pl

eh
wyglada jak nadmuchana gt... co sie dzieje z tym swiatem ;/

Ej to zdjięcie to bullshit. Jest to projekt jakiegoś studenta z Designu transportu, który brał udział w konkursie. Każdy studencina pokazywał swoje koncepcje, jedne były ok inne dyskusyjne, z pewnością nie jest to ten concept o którym mowa.

PietereQ, troche mnei uspokoiles...
ale ostatnio cos w designu alfy nie tak, wiadomo ze to koncepty, ale koncepty 159 i brery byly o kilkadziesiat nieb lepsze...
czyzby alfa skonczyla robila ladne auta? ;/

zbieram podpisy na protest do gł. dyrektorka alfy aby nie dopuscił do produkcji tego gokarda!!!

ok moja podpis juz masz :) Niedlugo alfa moze bedzie produkowala takie Chevrolety Lacetti...albo inne bańki. Mam nadzieje ze to tylko taki koncept

PietereQ napisał:
Ej to zdjięcie to bullshit. Jest to projekt jakiegoś studenta z Designu transportu, który brał udział w konkursie. Każdy studencina pokazywał swoje koncepcje, jedne były ok inne dyskusyjne, z pewnością nie jest to ten concept o którym mowa.

Nie wiem czy zauważyłeś na na każdym obrazku model Alfy wygląda inaczej. Nie wkleiłem tych fotek żeby pokazać że auto będzie tak wyglądać, tylko że są to bardzo wczesne wizje i propozycje wyglądu tej małej Alfy. Konkretnego wyglądu poprostu nie ma. Krążą tylko pogłoski że takie auto ma być produkowane i będzie bazowało na Grande Punto

Powiem tak, na italiaspeed chłopcy mają czasami tendencję to zbytniego podniecania się nie do końca oficjalnymi informacjami (tak było z alfą dardo). Byłem na stronie uniwersytetu na którym był wydział wzornictwa trnsportu, i w kategorii "prace studentów" właśnie zanajdował się zarówno ten model (pierwsze zdjęcie) jak i parę innych (w skali 1:3) dlatego śmiem twierdzić, że nie tak będzie wyglądało to nowe "coś"

Albo konkurencja dla smarta coupe... Dajta spokoj... Po co to cale mieszanie z maserati, silniki 4 litry 500 koni, jak potem alfa przyszykuje nam skurczona i napompowana brere z silnikiem pewnie od seicento :/

Jak dla mnie to marka sportowa produkujaca suvy to porazka, a co dopiero taka pchle - stwierdzil to czlowiek jezdzacy najmniejsza wyprodukowana do tej pory alfa ;/

czy to nie bez sensu? koncern fiata ma juz auto segmentu a - punto wiec po co mu kolejne?

Hm jak patrzylem na punto to zawsze zdawalo mi sie, ze jest mniejsze od 145,147,golfa ktora chyba jest segmentem b rowniez?

Nie wiem kto kupi seicento za 70 tys zl... :)

Tuti napisał:
Hm jak patrzylem na punto to zawsze zdawalo mi sie, ze jest mniejsze od 145,147,golfa ktora chyba jest segmentem b rowniez?

Nie wiem kto kupi seicento za 70 tys zl... :)

yyyy...wybacz, ale chyba musze zrobić Ci mały Wykład :D

Klasa A(małe) - Seicento, Panda, VW Fox, Opel Agila
Klasa B(klasa niższa) - Punto, VW Polo, Opel Corsa
Klasa C(kompakty, niższa średnia) - Fiat Stilo, Fiat Bravo, Alfa 145/146/147, Opel Astra, VW Golf
Klasa D(wyższa średnia) - AR 156, Opel Vectra, Renault Laguna, VW Passat
Klasa E(duże) - Alfa 166, Merc E klasy, Opel Omega, Audi A6
Klasa F (luksusowe) Merc Klasy S, Audi A8, VW Pheaton
Ultraluksusowe - Maybah, Rolls-Roys
Terenowe
Dodatkowo dochodzą podklasy w klasach czyli różnej wielkości Minivany, Suvy i Dostawczaki.

A to zmienia postac rzeczy :)

male AR

fajny pomysl, Grande Punto wielkoscia przypomina 145, tylko jest lepsza podloga i nowoczesniejszy pod kazdym wzgledem. Wsadzenie Silnika 1,9 jts 160 KM, przerobki w zawieszeniu i ukladzie hamulcowym (albo hamulce chociaz na poziomie wersji Sport 130KM)
to bylaby kwintesencja Alfy Romeo, malego, lekkiego usportowionego samochodu, ktory sie swietnie prowadzi i dla wielu Alfistow szansa na zakup nowej Alfy.

Taka drobna Ciekawostka :D
Pare nowych wizji. Co wy na to :D
Ostatnia fotka (z normalnym przodem) wyglada niczego sobie. A jaka ciekawa nazwa.
art_18308_3_1.jpg
art_18308_3_2.jpg
art_18308_3_3.jpg
art_18308_3_4.jpg
art_18308_3_5.jpg
art_18308_3_juniorpsp1xe7.jpg

Fotki dzięki Kociakowi z www.samochodyswiata.pl

Najładniejsza wersja przodu Juniora to jest z lampami podobnymi do 8C z normalnym grilem Alfy,pozostałe fotki z kwadratowymi lub okrągłymi z czarnym przodem wyglądają paskudnie-słabo jest też widoczny gril.Takie jest moje zdanie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót