Co to za model?

• Autor wątku Autor wątku plancior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

plancior

Guest
Witam,

Moja znajoma, która aktualnie jest na wyjeździe w USA podesłała mi taką oto fotkę znając moje upodobania matotryzacyjne ;)

29156_385814313869_620283869_4203111_729556_n.jpg

Czy ktoś z szanownych kolegów może mi powiedzieć co to za model?
Przyznam się bez bicia, że ja z historii to jestem cienki niestety.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_8C

Le Mans trochę przypomina. I właśnie bym obstawiał, że to 8C, ale nadwozie to widzę chyba po raz pierwszy :)

Przed wojną Alfa robiła mechanikę, a nadwozia inne zewnętrzne firmy.

Ostatnia edycja:
Zdjęcie jest ze zbiorów muzealnych wytwórni filmowej Warner Brothers.
Będę miał okazję zwiedzić ten park maszyn na początku przyszłego roku, na pewno zapytam dokładniej o ten model ;)

Ale dupka coś ma wspólnego z przodem brery nie?

po mojemu C6 ma inne wykończenie przodu
Miała, na flickr piszą, że ten egzemplarz nie przetrwał, a w 2005 zbudowali go od nowa. 6C to tylko silnik, rama itd. karoserię według Flickr zrobiło Caroserria Tuning. Ta z Hollywood może być od jakiegoś innego producenta karoserii lub może to też być replika.

Ale ładny klasyk, ma ktoś jakieś stare alfy do remontu na sprzedaż? Bardzo się tym interesuję.

Pozwole sobie podpiąć się do tematu, mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat tej Giulii? (Giulia Super Colli Giardiniera)

Giulia Promiscua Colli najrzadszych maszyny z całej rodziny Giulia. Pierwsza wersja maszyny została oparta na Giulia 1600 Super z chromowana krata chłodnicy i to było najprawdopodobniej przeznaczone do publicznej demonstracji. Ta wersja, po raz pierwszy pokazany w roku 1962 było całkowicie przeszklone i wyposażone w składane tylne siedzenia, jak zwykle specjalisty. Drzwi tylne powstał możliwie największy, za to, że aby zmniejszyć wysokość załadunku. Z tego powodu zwykle tylnym panelu Giulia stał się częścią drzwi. większości tych produkowanych Giulia Giardinetta była przeznaczona dla policji jak i auto dla rodziny van. Zamiast tylna szyba boczna w maszynie była blacha metalowa z otworów wentylacyjnych.
silniki były oparte na mechanicznych częściach Giulia Super (105.26), z gaźnikiem Weber 40 DCOE 24, ale niektóre z nich zostały zakończone w gaźniki Solex C 32 Paia 7. W rezultacie otrzymano model Giulia TI Promiscua

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót