Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I to z możliwością wymiany wyłącznie w autoryzowanym serwisie![]()
Toż to już z 11 lat temu pokazywali jakiegoś FIATa w prototypie co miał zapieczętowaną
maskę silnika
Przenieś się z tym pytaniem do działu Transaxle, tam prędzej coś znajdziesz.
Jak by nie patrzeć Alfa 6 to właśnie transaxle.
Co do galanterii, czy części blacharskich może być ciężko.
Jeśli jednak zgłębisz temat numerów seryjnych części i będą one częściowo się pokrywały z innymi modelami ( 75, Giulietta, Alfetta, GTV2000, GTV6 ) to jest szansa, że coś uda Ci się tu utrafić.
To była jakaś 'współczesna' Alfa, która miała V6 i była z klasycznym RWD ?
Toś teraz mnie zaskoczył i zaciekawił jednocześnie. Byłem święcie przekonany, że Alfa 6 to transaxle. Wiem, że nawet Montreal który miał V8 był klasycznym RWD, ale to dużo starsza konstrukcja.
Sądziłem, że na początku lat 80tych, były tylko transaxle, przestarzały Spider i tłuczony na południu Sud.
Ot Ciekawostka. Daje to duże możliwości swapowania klasycznych V6 Alfy do różnych projektów o czym nie ukrywam, nie miałem pojęcia.
Nie byłeś daleki od prawdy, bo Alfa 6 w dużym stopniu bazuje na platformie 116. Zawieszenie przednie, tylne. Jedyna różnica właśnie, że silnik jest spięty z Getragiem z doglegiem. Z tyłu zas jest dyfer z długaśną "szyją" która ma mocowanie na belce poprzecznej tak jak w transaxlu. Bez kitu, ten dyfer wygląda dość komicznie i jest długi jak transaxlowa skrzynia.
[MENTION=16490]orazio[/MENTION]
Gratulacje samochodu. Jeśli silnik nie jest kaputt, to bym nie myślał o jakimkolwiek swapie. Masz bardzo rzadki samochód i szkoda to psuć. Jeśli chodzi o części to wydaje mi się, że w Warszawie Alfę 6 ma jakaś dziewczyna, po jakiś namiar byłby najlepiej uderzyć do warszawskiej ekipy Forzaitalia.