Alfa Romeo 6

• Autor wątku Autor wątku zawigrze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zawigrze

Guest
Czy ktokolwiek z was widział taką na jakimś portalu ogłoszeniowym? Rozglądam się od jakiegoś czasu i nic nie trafiłem a chętnie bym się taką zaopiekował. Mniej tego chyba niż chociażby 75.

Tak tak wiem 6 było bardzo mało. Nawet na włoskich serwisach internetowych nic nie ma... 90 może i ok ale to nie to samo. Raczej wolałbym złapać poprzednika mojej 164 :)

Tak tak wiem 6 było bardzo mało. Nawet na włoskich serwisach internetowych nic nie ma... 90 może i ok ale to nie to samo. Raczej wolałbym złapać poprzednika mojej 164 :)

Jak nie ma jak Ci na włoskim ebay znalazłem

akurat ebay'a sobie darowałem przeglądałem wszelkie pokrewne automobile itp i nic nie było... sprawdzę tego ebaya może coś się dobrego trafi, ma na forum ktoś 6?

Miała, taki 5 cylindrowy z rozrządem na kołach zębatych.

2.4 VM był czterocylindrowy :P

VM 4HT/2.4 z 75/90 owszem

ale nie VM 5HT/2.5 z AR Alfa6

alftd08.jpg

Ostatnia edycja:
Przed napisaniem posta szukałem specjalnie info o silnikach VM i znalazłem tylko wszechobecny 2.4. :D Dobrze wiedzieć na przyszłość.

Mało kto wie o tym fakcie, więc tak czy siak z braku wiedzy w temacie wysokoprężnych VM rozgrzeszony jesteś.

Osobne głowice na każdy gar rzecz jasna to nie jest nic nadzwyczajnego, poniżej silnik OM 502:

134.jpg

Głowica na jeden gar, OHV

Tylko tu na materiałach się nie oszczędza- bez zająknięcia 2 miliony kilometrów i tzw Oelwechsel co 100 000 km.

Ostatnia edycja:
Ale wypas!Co to jest ten Oelwechsel i gdzie takiego montowali?

bo to jest silnik merca, ten z rysunku,a oelwechsel to nic innego jak wymiana oleju.

Amortyzatory
Powrót