Jakie pady i pasty polerskie polecacie na początek?

Tu się nie zgodzę.

Efekt na fotkach jest dopiero widoczny po 2-3 myciach.
I nie trzeba ciemności - zapewniam Cię, że te auta po jeździe z Fareclą G3 ślicznie się swieciły w pochmurny dzień i nie poznał byś, czy są po 3 stopniowej korekcie czy właśnie po takiej "jeździe bez trzymanki".

Wypełniacze usuwasz zmywaczem silikonowym, nie trzeba 3 myć do tego.
Pochmurna pogoda potrafi wiele ukryć, ale wydaje mi się, że holosy jak na fotach wyżej byłoby jednak widać. Jak nie zawsze można poświecić latarką z telefonu - jak masz odpowiednio mocnego leda i wiesz czego szukasz to można znaleźć holosy :)

Kiedyś kończyłem auto styranym padem, ja tez juz nie byłem wypoczęty i w słońcu wyszlo oczywiscie, moze nie było efektu jak na poprzednich autach ale jak sie przyjrzysz w pełnym słońcu to zawsze widać. Czekała mnie oczywiscie poprawka na nowym padzie ale powyższe efekty to juz chyba efekty wypicia kilku głębszych w trakcie roboty:-)

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

Krusz Artih opisuje sytuację gdzie nikt nie stosuje zmywacza ani Ipa. Jak chcesz oszukać klienta to niewymyta pasta jest najlepsza do maskowania.
A ta 166 to mistrzostwo. Detailerów się narobiło :D

... powyższe efekty to juz chyba efekty wypicia kilku głębszych w trakcie roboty:-)

Zapewniam, że nie. TO standardowy efekt prac wielu lakierników, którzy nie wierzą pastom lekkościernym (nawet takim jak Farecla G6-G10).
Efekt po G3 i niezbyt często czyszczonym futrze/padzie w 100% do wykonania - bez wychylania kilku głębszych.

G3 ma w sobie wypełniacze? gdzieś czytalem że nie. G10 na pewno. Znam lakiernika który jedzie auta na handel pastą "Tępo" i to zakurzone na pytanie ile bierze za 'polerkę" - 150 Ważne aby świeciły do pierwszego mycia , STRACH się nawet interesować..

Ma mimo że lakiernicy twierdzą, że nie.
Mam jakąś starą tubkę - ładnie wygląda bez wymycia zmywaczem silikonowym :)

Na opakowaniu też napisano "contains no silicone"

Artih , rozwaliłes mnie tą 166, jak tak można , człowiek który to robił miał chyba pierwszy raz maszynę w ręku i się naćpał.Kurde jak dla mnie masakra na całego , takiego czegoś jeszcze nie widziałem

Wydawałoby się, ze zmywacz silikonowy miałby wymywać pozostałości silikonu po paście :) To w takim razie na bazie czego są wypełniacze w pastach?

Większość past (Koch, Menzerna, Sholl) ma napis "Silicone Free".

Chcę użyć Poorboy's SSR1. Pad miękki. Tylko jaki? Czym się różni pad "waflowy" od pełnego?

Kolega chciał zrobić reklamę firmie, tylko nie sprawdził że poza tempopodobną pastą uniwersalną nie robi ona ani gąbek ani past polerskich z prawdziwego zdarzenia. :haha:

... nie robi ... past polerskich z prawdziwego zdarzenia. :haha:

Oprócz jednej z najlepszych ... ?

attachment.php

Załączniki

• sonax_pf.jpg
    sonax_pf.jpg
    30.7 KB · Wyświetleń: 307
O widzisz, to zwracam honor, bo na własnej stronie wstydzili się nią pochwalić.

Amortyzatory
Powrót