• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czym czyścicie plastiki wewnątrz auta

Niedokładnie domyte APC - może za małe stężenie APC, może brak dokładności / czasu mycia.

PB NL nie ma właściwości czyszczących.

A nie lepiej pojechac na profesjonalne czyszczenie tapicerki? Jak sądzicie?

A nie lepiej pojechac na profesjonalne czyszczenie tapicerki? Jak sądzicie?
Zależy czym, jak i za ile to "profesjonalne czyszczenie". No i temat o plastikach, a rozumiem że piszesz o praniu obić materiałowych w samochodzie - to dwie całkowicie różne od siebie sprawy i środków do pielęgnacji plastików raczej nie użyłbym na tapicerce samochodowej. ;)

Ja w swojej 147 wyczyściłem wnętrze takim oto zestawem:
attachment.php
attachment.php

Do tego jeszcze specjalny aplikator. Cena takiego zestawu to niestety ponad 100 zł, ja kupiłem to z kolegą na spółkę i wyszło to trochę bardziej przystępnie. Jednak jakość tych środków jest kosmiczna, wnętrze jest nieskazitelne, a same plastiki nabierają nowego blasku, świeżości, a także w dotyku są znacznie przyjemniejsze.

Załączniki

• _bp254.jpg
    _bp254.jpg
    71.2 KB · Wyświetleń: 322
  • _bp298.jpg
    _bp298.jpg
    70.2 KB · Wyświetleń: 321
Bardzo fajny zestaw, marki uchodzącej za "ekskluzywną" :)

A faktycznie w poście #46 jest napisane. heh dzięki za info.

Ani to ani to nie jest dobrym pomysłem przy skórze ...

Arith a czy zestaw do białych skór będzie się nadawal:
ColourLock STRONG
Colourlock Chusteczki
Poorboy's World Leather Stuff 473ml
?
Czym się różni ColourLock Strong od Soft? Który najlepszy do białych skór?

A ja używam "FINISH KARE 108 TOP KOTE ANTI STATIC TIRE DRESSING" i jestem naprawdę zadowolony. Preparat w ogóle nie jest tłusty, super usuwa zabrudzenia i działa można go używać zarówno do skóry, plastików i opon.

powiem wam że, ja od zawsze aby utrzymać naturalny wygląd elementów plastikowych używam dwóch szmatek z mikrofibry jedna mokra w czystej ciepłej wodzie, druga sucha i nigdy mnie ta metoda nie zawiodła :D

Ja obecnie używam dwóch specyfików kupionych w pewnym dyskoncie (żeby nie było że reklama to powiem tylko, że w niemieckim :D) w postaci pianki, nazywa się to syntetic material care oraz dashboard spray. Cena dobra i jestem zadowolony z działania.

Amortyzatory
Powrót