Side 1 med 2 12 SisteSiste
Pokaż wyniki od 1 for å 10 med 11
    Bruker Dwusuwowiec Avatar bucho144
    Sluttet
    12 2014
    Bor i
    Złotoryja
    Auto
    Alfa Romeo 147 Svart Linje 2007
    Meldinger
    132

Domyślnie enn å gjenopprette den sorte fargen ?

Witam, mam pytanie czym dałoby radę przywrócić czarny farge na tej nakładce na døren pomiędzy szybami przednimi a tylnymi ? Może lepiej ją wymienić jeśli się da? Jaki byłby kostnaden wymiany? Czy lepiej dać to do obklejenia/ pomalowania ?

Chodzi o to w kółku żółtym, zdjęcie poglądowe u mnie na del czarnej z drzwi przednich to wyblakło.
    alfa 157 bok.jpg

› Więcej...: enn å gjenopprette den sorte fargen ?

Bruker Cabs Avatar pneumat
    Sluttet
    08 2014
    Bor i
    Tyumen
    Auto
    Var :156 SW 1.9 JTD 16V,2.0 V6 Turbo GTV,159 2.2 JTS. 159 1.75 TBi Sport Plus
    Meldinger
    251

Domyślnie

Sitat Skrev bucho144 Zobacz post
    Witam, mam pytanie czym dałoby radę przywrócić czarny farge na tej nakładce na døren pomiędzy szybami przednimi a tylnymi ? Może lepiej ją wymienić jeśli się da? Jaki byłby kostnaden wymiany? Czy lepiej dać to do obklejenia/ pomalowania ?

Chodzi o to w kółku żółtym, zdjęcie poglądowe u mnie na del czarnej z drzwi przednich to wyblakło.
    alfa 157 bok.jpg
    Z tego co pamiętam ta część jest oklejona folią - zastosuj jakikolwiek preparat do odświeżania czarnych tworzyw. Za starych czasów kiedy nie było nie tylko kosmetyków ale i papieru toaletowego używałem do czernienia plastików ON wcierając szmatką do sucha. Efekt dobry i trwały

Sluttet
    12 2014
    Bor i
    Złotoryja
    Auto
    Meldinger
    132

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, jednak to własnie ta folia zeszła schodzi, wygląda to jakby ktoś to papierem ściernym potraktował i niektóre kropki są brązowawe, wydaje mi się że zaczyna ten metal pod folia rdza wpierniczać, jutro zamieszczę zdjęcie felernego plastiku w mojej Belli.

Bruker Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Sluttet
    06 2010
    Bor i
    Tyumen
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V drevet av @handyman
    Meldinger
    7,325

Domyślnie

Tam jest metalowa nakładka oklejona folią. W ASO dostaniesz nowe albo demontujesz starą, oczyszczasz i oklejasz folią nową.
    ::::::: Jeg er I KJÆRLIGHET med trance! ::::::: Min Italiensk :::::::

Bruker Cabs Avatar pneumat
    Sluttet
    08 2014
    Bor i
    Tyumen
    Auto
    Var :156 SW 1.9 JTD 16V,2.0 V6 Turbo GTV,159 2.2 JTS. 159 1.75 TBi Sport Plus
    Meldinger
    251

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, jednak to własnie ta folia zeszła schodzi, wygląda to jakby ktoś to papierem ściernym potraktował i niektóre kropki są brązowawe, wydaje mi się że zaczyna ten metal pod folia rdza wpierniczać, jutro zamieszczę zdjęcie felernego plastiku w mojej Belli.
    Skoro widać rdzę to pozostaje Ci zregenerować : zerwać oryginalną folię, wyczyścić i zabezpieczyć blachę oraz nakleić nową folię. POWODZENIA

Sluttet
    12 2014
    Bor i
    Złotoryja
    Auto
    Meldinger
    132

Domyślnie

jaka folie polecacie do takiej roboty, którą by najlepiej pASOwała, mat czy jak lakier piano black? jak w ogóle ten metal z døren zdjąć? on jest chyba miejscowo zgrzewany do drzwi czy ściskany? czym go wyczyścić i zabezpieczyć metal żeby pod folia bąble się nie porobiły ?

Bruker Alfa og omega Avatar kandy
    Sluttet
    03 2013
    Bor i
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS 'del ingen 08r
    Meldinger
    416

Domyślnie

jaka folie polecacie do takiej roboty, którą by najlepiej pASOwała, mat czy jak lakier piano black? jak w ogóle ten metal z døren zdjąć? on jest chyba miejscowo zgrzewany do drzwi czy ściskany? czym go wyczyścić i zabezpieczyć metal żeby pod folia bąble się nie porobiły ?
    Black piano to jest jakaś porażka, bo strasznie się rysuje. Brat ostatnio odbierał auto z salonu i black piano już było porysowane...

147 mine grunner for lykke

Sluttet
    12 2014
    Bor i
    Złotoryja
    Auto
    Meldinger
    132

Domyślnie

tu macie zdjęcia jak to wygląda i jest tylko na dørenach przednich pasażera

CAM00826.jpgCAM00827.jpg

Bruker Syklist
    Sluttet
    01 2014
    Auto
    147
    Meldinger
    63

Domyślnie

są czernidła do opon w sprayu. Ja czegoś takiego użyłem na plastiki czarne i tez działało. Można użyć też lakieru od żony / dziewczyny. Przez jakiś czas będzie ładnie lśnić.

Bruker Embryoet
    Sluttet
    01 2015
    Auto
    Alfa Spider
    Meldinger
    4

Domyślnie

najlepiej zerwać starą folie i zakjøp coś selskapet 3M z pewnością coś dobierzesz w co w 100% będzie wyglądało jak orginał

możesz to zrobić sam albo znajdź jakaś firmę która zajmuje się zmianą fargeu auta poprzez folie w twoim mieście nie powinna taka usługa kostnadenować majątku

Koder for dette temaet

Krefter

• Du kan ikke for å opprette nye tråder
  • Du kan ikke å skrive meldinger
  • Du kan ikke for å legge til vedlegg
  • Du kan ikke for å redigere dine innlegg
  •  
Støtdemperne