• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Na jaki kolor zrobić zaciski?

Marcin_M

Nowy
Auto
156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)
Siema!
Dzieki uprzejmości kolegi Chyzioslaff (pozdrawiam i dziękuje za super zaciski i super kontakt) mam takie oto Brembo :

396.jpg

Jaki widać poki co sa w białym podkładzie. Auto to ciemny granat i srebrne felgi. Pomalować zacisk na srebrny (bo taka farbę mam na polce), czy kupic granat jak karoseria? Przy okazji metalik :)
Czy jeszcze cos innego?
Próbka granatu z wrzuconym brokatem:

397.jpg

No i poszła srebrna baza:

10.jpg

Cdn...

A jaka farba malowales? Mialem proponowac zolty

Żółty był :) ale okropnie pomalowane było wiec zdjąłem stara farbę. Natomiast to co widać to farba motip - w spraju. Czekam na naklejki brembo i ładuje klar na wierzch :) rzucam tez brokat - a co!!!

Tak pytam czym malowales bo ja ostatnio malowalem wysokotemperaturowa z puszki nie w sprayu. I pytam bo ladna rowna powloka ci wyszla

no pięknie to teraz wygląda :) jak sobie przypomnę ten żółty to aż mnie coś boli. No ale teraz widzę że zaciski dostają pełną profeske :) oby tak dalej :)

Ja powiem szczerze że mam teraz szare ori i jakoś tak z utęsknieniem patrzę na zdjęcia mojej 166 z tymi zółtymi zaciskami. Myślę że skończy się tak jak u Ciebie tylko wróci żółty ale ładnie położony ;)

Poczekaj - bo to jeszcze nie koniec :)
Jeszcze raz dzieki za super zrobiona konserwacje tłoczków/gumek itp. Zaoszczędziłeś mi sporo pracy.

Ps. Zrób jadowity zielony metalik a podkład daj żółty.

Ostatnia edycja:
Tak jak w poście powyżej - spray Motip w puszce. A tak wyglądają zaciski obecnie:

Zacisk z naklejka w kolorze niebieskim:

160.jpg

Oraz brokat z klarem - niech sobie schną:

161.jpg

Montaz niebawem - czyli pewnie w weekend majowy.

uuu ten "brokat" wygląda jak niedomalowane pory na zacisku, i to tak niechlujnie, nieregularnie... bez tego zacisk wyglądał super, teraz jak niedomalowany. zobaczymy jak się to zaprezentuje w całości

Zobaczymy - najwyzej sie go zerwie.

Amortyzatory
Powrót