• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zaciek na podsufitce

Black Wolf

Nowy
Auto
Była 159 był c5 jest mondeo 2.5 v6
Jak usunąć zaciek z podsufitki, antena była nie szczelna i podciekało :confused:IMG_0962.jpg

Spokojnie dasz radę pianka w sprayu do dywanów. Polecam z Lidla za bodajże 15-20zl. Wystarczy na cala podsufitke i jeszcze dywan.

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

APC z Shiny, polecam :) rozcieńczyć 1-10. Ostatnio ojcu umyłem daszki własnie tym środkiem.

chyba, że pod spodem jest jeszcze gorzej i będzie jak u mnie - że delikatne pranie pianką właśnie chyba nawet tą z lidla spowodowało wyciągnięcie brudu z wenątrz i jeszcze gorszą sytuacja

Miałem kiedyś to samo.pianka do dywanów pomogła. Odkurzacz nie bo nie można namaczac podsufitki.

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Sprawdzony i tani do prania recznego jest Nielsen Nap Low Foam.

Sprawdzony i tani do prania recznego jest Nielsen Nap Low Foam.
Potwierdzam :) Bardzo dobry środek nisko pieniący. Fajnie usuwa nawet silne zabrudzenia, nie śmierdzi i mniejsze ryzyko przemoczenia podsufitki. Lub po prostu APC w odpowiednim rozcieńczeniu (np 1:20). Należy pamiętać by nie stosować zbyt dużo "wody". Przemoczenie podsufitki może skutkować jej odklejeniem się. :)

Broń boże żadnego odkurzacza do podsufitki. Podsufitki odklejają się jak za mocną namokną a co dopiero jak się je potraktuje karcherem.

Amortyzatory
Powrót