Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
A jakie powinno być pH środka do czyszczenia skór ? bo padło tu kilka razy że Ludwik ma niewłaściwe ? To jakie jest właściwe i jakie ma Ludwik ?
(jeszcze go nie używałem, ale wkurza mnie, że z zestawu znika zawsze nieproporcjonalnie szybciej cleaner, a odzywka/mleczko kolejne zostaje i nie wiem czy nie sprawdzę tego Ludwika czy czegoś podobnego, bo rąk to na pewno nie wysusza jak już wspomniano (tak czasem myję naczynia , lub / i ręce nim jak najbliżej i nie , nie są wysuszone) . Zresztą mam zapas odżywek. A co do schodzącej farby - na brzegu boczka i siedziska, gdzie mechanicznie skóra wciąż obrywa, chyba żaden hiper-środek nie pomoże po kilkunastu latach katowania mechanicznego właśnie.
Ja polecam ciepłą wodę z jakimś płynem ( nie dużą ilością ), wytrzeć a następnie wysmarować oliwką bambino dla dzieci skóry i potem zetrzeć ( prawie ) do sucha. Na plastiki też fajnie działa ta oliwka Polecam i to bardzo
Szare mydło lub preparaty przeznaczone do czyszczenia skóry, potem dobry preparat do konserwacji. Wosk pszczeli czyni cuda
Tak wygląda fotel odnowiony przez moją osobę w Alfie znajomego. Zdjęcia przed i po:
a ja polecam colourlock. profesjonalne środki używane w wielu firmach zajmujących się detailingiem, ale w dobrej cenie i łatwe w użyciu. można tak samo wyczyścić samemu jak robią profesjonaliści, a stówa za zestaw do czyszczenia i konserwacji to nie jest dużo.
W zestawie colourlock masz fajną szczoteczkę do czyszczenia, a płyn z zestawu ma aplikator pianowy co nie pozwoli przemoczyć perforowanej skóry zbytnia ilością detergentu.
Ktoś kto tu pisał o płynie ludwik niech się stuknie w czoło i nie doradza bzdur. Ludwik wysusza skórę na maksa. SKórę trzeba nawilżac a nie wysuszać. Ja mam czarną w dobrym stanie i kupuję najtańszą piankę autolandu w hipermarkecie i znakomicie daje rade. Czyści i ładnie nawilża.
No to ja powiem, że różnych preparatów używałem, ale chusteczki nawilżone do skóry z Autolanda są najlepsze - czyszczenie i konserwacja "na szybko" to najlepszy produkt na rynku - inne chusteczki są zwyczajnie za słabo nawilżone. Oczywiście jak chcemy porządnie wyczyścić tapicerkę, to miękka szczoteczka + cleaner, a potem dobry wosk do zabezpieczenia skóry, czasem tak robię, ale raz na tydzień przelecę fotele takimi chusteczkami i jest cacy. porządny zestaw z Sonaxa właśnie mi się kończy, więc coś muszę kupić...
Najlepszy to jest balsam Lederzentrum elephant Leder Preserver czy jakoś tak - taka niebieska puszka. Jak widać każdy ma swoją dziurę w d... i swoją rację Faktem jest, że aplikacja jest masakryczna no i tym się nie czyści. Do pucowania mi najbardziej odpowiadało czyścidło od Autoglyma, a zaraz po nim mydło do siodeł od Tarrago.
Skóry czyszczę raz w roku - wiosną, a "woskuję" dwa razy - wiosną i jesienią (jesienią tylko przecieram skóry wilgotną szmatką). Uważam, że za częste czyszczenie i woskowanie tylko zaszkodzi, zamiast pomóc. Fotel kierowcy w środku lata przecieram zwilżoną szmatką i olejkiem do skór bo jednak często się go wyciera, a ja łażę głownie w dżinsach co jasnej skórze daje widocznie w tyłek.
nivea jest do skory ludzkiej żywej a nie zamkniętej już martwej ;p inaczej te skory sie zachowuja, ale widziałem juz mirkow którzy używali np bambino i jakoś to wyglądało
ja osobiście używam zawsze jednego najlepszego środka szare mydło na wszystko a jak nie to apc i wio potem jakiś krem na skore i wsio na koniec ostatnio dawałem poorboy naural look i tez dawało rade ale mirki mogą użyć plaka :d hehehe
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.