Farba tonujaca do zniszczonej skory

Auto
159 2.0 / ex147
Hey!

Mam na fotelu kierowcy w typowym miejscu oparcia przytarta skore. Kolor skory jest czerwony, ale nie do konca bo jest to raczej kolor wisniowy. Pan w sklepie shiningcar mi powiedzial ze trzebaby wyslac zaglowek do colourlocka zeby dobrali kolor bo ten czerwony co on mial nie pasuje.

Wiecie czy alfa miala rozne odcienie czerwonej skory/ jaki to nr. albo nazwa coloru? Jaki produkt mi mozecie polecic?
320.jpg

Załączniki

• 320.jpg
    320.jpg
    80.6 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Numer koloru nic Ci nie da. Lakier/barwnik do skóry należy dobrać do odtłuszczonej i suchej skóry. Żeby ten odcień uzyskać musisz mieć co najmniej 3 pigmenty/kolory. Wyślij im kawałek skóry spod siedziska lub ten zagłówek i niech Ci dorobią.

A ten zestaw od colourlocka w kolorze alfa romeo rosso to nie bedzie pasowal ?

224088d1489658913-farba_tonujaca__zniszczonej_skory-2017_03_16_11_04_36_colourlock_leder_fresh_ta_nung_150_ml___lederzentrum_webshop.png

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Załączniki

• 2017-03-16 11_04_36-COLOURLOCK Leder Fresh Tönung, 150 ml _ Lederzentrum Webshop.png
    2017-03-16 11_04_36-COLOURLOCK Leder Fresh Tönung, 150 ml _ Lederzentrum Webshop.png
    86.7 KB · Wyświetleń: 233
Ostatnia edycja:
A z vinu nie wyciągniesz takiej informacji o kolorze tapicerki?

W niektórych sklepach lakierniczych można dobrać nie tylko lakier samochodowy, ale również farbę do skóry (warto popytać). W moim przypadku zauważyłem leżący w sklepie zagłówek i to mnie zaciekawiło. W zasadzie na poczekaniu dając zagłówek dostałem farbę do skóry nabitą w spray za 40zł i trochę w buteleczce (można tylko w buteleczce będzie taniej).

Hey!

Mam na fotelu kierowcy w typowym miejscu oparcia przytarta skore. Kolor skory jest czerwony, ale nie do konca bo jest to raczej kolor wisniowy. Pan w sklepie shiningcar mi powiedzial ze trzebaby wyslac zaglowek do colourlocka zeby dobrali kolor bo ten czerwony co on mial nie pasuje.

Wiecie czy alfa miala rozne odcienie czerwonej skory/ jaki to nr. albo nazwa coloru? Jaki produkt mi mozecie polecic?

Jak ktoś umie, to dobierze sobie kolor z pigmentów na miejscu ;) I lakier na tapicerki skórzane nie ma nic wspólnego z lakierem samochodowym, tak więc żeby nikt za bardzo nie szalał z dobieraniem tego w jakiejś mieszalni...

Jak ktoś umie, to dobierze sobie kolor z pigmentów na miejscu ;) I lakier na tapicerki skórzane nie ma nic wspólnego z lakierem samochodowym, tak więc żeby nikt za bardzo nie szalał z dobieraniem tego w jakiejś mieszalni...
A gdzie jest to miejsce gdzie pigmenty maja na miejscu ?

Tak wyglada fotel kierowcy, i tak tez wygladal jak kupilem auto, duzo sie nie pogorszylo przez 50tys.

443.jpg

Siedzisko ma duzo takich malych rysek

444.jpg

Ja bym wysłał zagłówek do tego Colourlocka, taki zestaw tonujący wyjdzie ok 50-70zł

Ricardus, fotele i boczki wyszły przekozacko, jakiej firmy zestaw? Colourlock?

Najpierw porządnie ja wyczyść. Samo czyszczenie potrafi dużo zmienić. Na ewidentne przetarte miejsca możesz dać saphira.

W Lederzentrum też nie zawsze im kolor wychodzi. Wysłałem raz zagłówek i niestety kolor został źle dobrany ale nie było problemu ze zwrotem.

Czy ktoś z Was stosował może zestaw naprawczy z kliniki skóry? Jak te produkty wypadają na tle preparatów Colourlock?

Bardzo dobra jakość. Ale dużo zależy od przygotowania podłoża i czy ktoś już takie renowacje wykonywał.

Chciałbym odnowić typowe uszkodzenia boku fotela kierowcy i zastanawiam się nad samodzielną renowacją lub oddaniem do profesjonalnego zakładu. Stosowanie tych preparatów wydaje się stosunkowo łatwe. Wszystko zależy od umiejętności manualnych. Generalnie zastanawiam się nad jakością i zarazem trwałością takiej samodzielnej naprawy. Może warto porostu wymienić uszkodzony element u tapicera i nie zawracać sobie głowy.

Amortyzatory
Powrót