• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

metoda SSR

irmin

Nowy
Auto
brak
Czy Waszym zdaniem tego rodzaju zarysowania będą możliwe do usunięcia metodą SSR? Jak zalałem to wodą to widać tylko jedną kropkę, gdzie zarysowanie weszło pod podkład...

Auto jest trzymiesięczne i nie chciałbym malować drzwi, ale jeżeli miałoby to być konieczne to czy wymagają pomalowania również drzwi tylne żeby nie było różnicy?

Czy w ASO malują całe drzwi czy też wymieniają na nowe? U mnie jest dodatkowo czerwona naklejka dla wersji Veloce S więc pojawia się pytanie czy trzeba ją ściągnąć i przykleić na nowo???

Załączniki

• IMG_2686.jpg
    IMG_2686.jpg
    69.8 KB · Wyświetleń: 105
  • IMG_2687.jpg
    IMG_2687.jpg
    108.7 KB · Wyświetleń: 88
  • IMG_2690.jpg
    IMG_2690.jpg
    40.4 KB · Wyświetleń: 75
Ogarnięty detailer to zrobi. Wystarczy przymatowić papierem wodnym, żeby wyrównać strukturę. Pasta do cięcia i poszedł. W tych najjaśniejszych punktach prawdopodobnie bedzie potrzebna delikatna zaprawka. Nie zlecałbym malowania całego elementu.

Jak wyżej. 90% tego zejdzie po papierze i wypolerowaniu. A jeśli bardzo będzie razić Cię w oczy to wtedy musisz zlecić wykonanie zaprawki.

Nie ma sensu malować całego elementu skoro można tylko kawałek i dać zaprawkę.

Witam Jeśli rysy nie są głębokie powinno zejść bez problemu.

Witam korzystałem z usługi było delikatne zarysowanie 95% zeszło pod słońce trzeba się dobrze przyjrzeć:)

Amortyzatory
Powrót