Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Soft99 to firma, która ma w ofercie 12 wosków. Co to więc za rada jestSoft99 jako wosk...
Dzięki za błyskotliwy wykład. Który z wosków syntetycznych poleciłbyś do białego nadwozia (159 i Giulietta)?Soft99 to firma, która ma w ofercie 12 wosków. Co to więc za rada jest
bami159 masz do wyboru kilka rozwiązań.
Jeśli mówimy o woskach twardych, to masz do dyspozycji woski naturalne, syntetyczne i hybrydowe.
Uogólniając:
Woski naturalne - największa głębia, najprzyjemniejsza aplikacja*, piękny zapach | niska trwałość (liczona w tygodniach, nie miesiącach), często wymagają dedykowanego cleanera jako "podkład",
Woski syntetyczne - trwałość (nawet 6-8 miesięcy), cena wosków, dostępność | nieco "plastikowy blask" nazywany często "candy gloss", w niektórych przypadkach aplikacja, lubią jałową powierzchnię (po korekcie lub cleanerze porządnie odtłuszczoną)
Woski hybrydowe - trwałość, wygląd (coś pomiędzy obydwoma poprzednimi) | brak
Więc zależy, na czym Tobie najbardziej zależy.
Przykłady wosków:
naturalne - Zymol, Swisswax, Dodo Juice, House of Wax i wiele, wiele innych
syntetyczne - Soft99 Fusso, Finish Kare HiTemp 1000p, ADBL Quiack Wax i wiele, wiele innych\
hybrydowe - Collinite 476S, Bilthamber Finis i wiele, wiele innych
Umówmy się też co do jednego - wygląd auta nawet po wosku syntetycznym będzie w opinii 95% patrzących "ZAJEBISTY".
Niuanse w wyglądzie pomiędzy poszczególnymi typami wosków są widoczne najbardziej w wypadku dwóch aut o takim samym przebiegu, stojących obok siebie zrobionych tym samym woskiem
Czyli w przyrodzie szansa na to jest...![]()
2-3 miesiące? Jesteś pewny? Bo ten wosk daje fajny efekt, bardzo łatwo się go aplikuje, można nawet w pełnym słońcu i nie ma problemów z dotarciem go, ale to typowy letniak, siedzi bardzo krótko na lakierze.Ja stosowałem Poorboy’s World Natty’s Paste Wax. Super się nakłada, fajny zapach
Trzymał się mi ok 2-3 miesięcy. Jest to chyba wosk naturalny.
Ta wersja jest akurat dla aut z jasnym lakierem.
2-3 miesiące? Jesteś pewny?