Nie łączy się na tych samych elementach powłoki i folii. To bez sensu.
Tak miałem i ceramikę i folię. Obecnie mam folie na giuli (front i dodatki, na reszcie ceramika).
Ceramikę też nie z firmy krzak tylko pro wraz obsługą, bo jak ktoś pisał, jeśli o nią nie dbasz to do bani interes.
W 3 zdaniach:
Ceramika = łatwiejsza pielęgnacja, fajny wygląd, hydrofobowość. Koniec. Można jeszcze pewnie kilka rzeczy wskazać, mnie o to chodziło.
Pierwotnie liczyłem też na ochronę, to bzdura, ceramika jest twarda, nie obroni cię przed odpryskami, nie pomoże w mieście jak się ktoś oprze się z pierścionkiem czy innym metalem, będzie ślad.
Powłoka sensowna też swoje kosztuje i trzeba o nią dbać (czas), odpowietrzać itd.
Folia = ochrona. To jest jedyny powód dla której ją mam. Jest droga, materiał jak i robocizna, już nie pamiętam ale za cała giulie, wychodziło ponad 12,5 k (to z głowy może mi się po roku wymieszało - pamiętam, była droga).
Chroni uber fest, jest elastyczna, nie porysujesz "typowo" z trasy, ani nieuwagą.
Wygląd? Mi zależało by jej widać nie było. Wygląd to raczej minus.
Folie klei się na mokro raczej wyklucza to posiadanie powłoki przed (nie będę się mądrzył, nie zajmuje się tym zawodowo, wiedzę nabyłem doświadczeniem), do tego przed folią mała korekta, a więc też brak ceramiki (folia jak soczewka niedoróbki podbije).
Teraz decyduj na czym konkretnie Ci zależy.
Oba rozwiązania na raz to raczej bzdura, ale nie oceniam, to moje doświadczenie i obserwacje.
Ps jestem z Warszawy mam dwa punkty warte uwagi jak coś PW, efekty można zobaczyć na mojej 159 oraz Giulii.