Pranie tapicerki zimą

MrEngineer

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 T jet 120KM
Cześć,
co myślicie o praniu tapicerki zimą? Kupiłem tydzień temu Giuliette i chciałbym pozbyć się syfu ze środka po porzednim właścicielu. Obawiam się jednak o to, że fotele będą mokre i nie wyschną. Mam na myśli firmy zajmujące się praniem, a nie samodzielną zabawę.

Samodzielnego prania o tej porze roku bym się nie podejmował, ale oddania do jakieś pralni już tak.

Profesjonaliści oddadzą Ci suchutkie auto, pora roku nie ma znaczenia - ewentualnie potrwa to kilka godzin dłużej.

Ostatecznie zdecydowałem się przyoszczędzić i wyprać samemu za 2-3 tygodnie. Mam Karchera WD3, kupiłem przeźroczystą końcówkę i płyn do prania. Pewnie wrzucę relacje przed i po w temacie mojej julki.

Ostatecznie zdecydowałem się przyoszczędzić i wyprać samemu za 2-3 tygodnie. Mam Karchera WD3, kupiłem przeźroczystą końcówkę i płyn do prania. Pewnie wrzucę relacje przed i po w temacie mojej julki.

Spoko budżetowa opcja, sam tak sobie prałem bo nie chciało mi się jechać po ekstrakcję do kolegi. Pamiętaj tylko o wyciągnięciu worka oraz zakupieniu drugiego filtra, najlepiej z tworzywa, który można wyczyścić po wszystkim pod bieżącą wodą. No i temperatura chemii ma kluczowe znaczenie przy praniu, ja korzystam z wody mającej ok.70 st C.

Zimą rzeczywiście schnięcie tapicerki może być utrudnione, ale profesjonalne firmy mają na to swoje sposoby, np. specjalne nagrzewnice.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót