Czyszczenie folii

• Autor wątku Autor wątku ika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ika

Nowy
Auto
Alfa 159 TBi, Mazda RX8
Moja RX8 od około 4 lat jest oklejona perłową folią w białym kolorze. Ostatnio na folii pojawiły się zacieki i ciemniejsze plamki, które ciężko domyć szamponem. Czy polecacie jakiś środek którym dałoby się skutecznie je wyczyścić bez obawy że folia się zniszczy? Może najlepszą metodą byłaby polerka?

Folii nie powinno się polerować. Z kilku powodów i nie ma sensu ich tutaj podawać. Poza tym poprzez forum to sobie można wróżyć z fusów o jakiego rodzaju zabrudzenia na folii chodzi oraz o jaką folię chodzi. Biała perła może być matowa, satynowa, połysk. Zabrudzenia mogą być organiczne, chemiczne itd. To trzeba obejrzeć na żywo. Wypróbować środki dedykowane i wtedy resztę czyścić.

Folia jest w połysku. Ciężko powiedzieć od czego są zabrudzenia, pojawiły się w ciągu paru ostatnich miesięcy normalnego użytkowania. Chodziło mi bardziej o polecenie jakiś wypróbowanych, konkretnych środków do czyszczenia. Auto kupiłam już oklejone około trzy lata temu. Wtedy folia była trochę zżółknięta wokół wydechów, przepolerował ją detailer, pomogło i nic złego się z nią nie stało

Amortyzatory
Powrót