Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Polecam fk. Wytrzymuje wiele miesięcy na aucie. Może brakuje trochę do wyglądu ale trwałość 1 klasa. No i ogromna pucha za nieduże pieniądze.

Dla mnie FK 1000 to wosk na zimę,na lato można kłaść co miesiac,w lato może jak dla mnie zejść po tyg lecz liczy sie super efekt

Nattys blue na ciemny plus BlackFire pod spod. Mioooodzio

w lato może jak dla mnie zejść po tyg
Dla mnie sytuacja niedopuszczalna, miesiąc to absolutne minimum które musi wytrzymać wosk, poniżej tego uznałbym go za bubla a nie poważny kosmetyk, to tak jakby kupować perfumy trzymające zapach max godzinę po psiknięciu. Ja obecnie wymazuję puszkę PB Blue i w połączeniu z nałożonym PB Black Hole efekt daje genialny, woda świetnie kropelkuje - szczególnie cieszy rano po wilgotnej nocy widok pięknych rządków kropelek ustawionych na dachu i masce.

Tylko wiesz że BH osłabia blue,jak dla mnie liczy sie w lato efekt

Drift a czego oczekaujesz od wosku?

Klein jaki budżet masz na kosmetyki?

Damian a jaki budzet powinienem miec? jesli moge miec cos lepszego za troche wiecej to wole dolozyc:) co polecicie Koledzy?:) moja Wloszka ma troche poobijany zderzak przedni i nie bedzie tak piekna jak Wasze ale musze to ogarnac:D

Wiesz ,przydało by sie dobrze przygotować powierzchnie ,a najlepiej kupić wszystko z pierwszego postu

Na czarne auto co polecicie? za około 100zł, w małych pojemnościach może na początek zamówić sobie jakieś testery aby zasmakowac w temacie. Obecnie używam Sonaxa politura wosk szampon, ale dużo pracy a efekt po dwóch tygodniach znika po nawoskowaniu fajnie, a po kolejnym myciu ten szampon zjada wosk i nie ma żadnej głębi w tym kolorze. Może ten FK plus coś na zasadzie politury?

Poszukaj sobie produktów BlackFire na czarny lakier.

KHOT jak Ty to robisz, ze Ci blue na BH siedzi 2 miechy? :)

P.S Gdyby toś chciał to mam fajny zestaw na ciemne lakiery do opchniecia wosk Nattys Blue plus Ultra Deep Shine. Oba tylko raz używane wosku prawie cała pucha. Cena 80zł + koszty wysyłki kurierem.

woskig.jpg

Ostatnia edycja:
Dodo juice purple haze ,tester za 32zl ,wosk naturalny wiec efekt bd i fajny,co do BF efekt widziałem na zdjęciach i jest super lecz tani nie jest,ja polecam tego dodo bądź INSTA FINISH BUTTER WET WAX też robi robotę:D

- - - Updated - - -

Dodo juice purple haze ,tester za 32zl ,wosk naturalny wiec efekt bd i fajny,co do BF efekt widziałem na zdjęciach i jest super lecz tani nie jest,ja polecam tego dodo bądź INSTA FINISH BUTTER WET WAX też robi robotę:D

- - - Updated - - -

Płwak tak jak napisałem wcześniej 2 miechy dla blue extra wynik ,tym bardziej że siedzi na BH

P.S Gdyby toś chciał to mam fajny zestaw na ciemne lakiery do opchniecia wosk Nattys Blue plus Ultra Deep Shine. Oba tylko raz używane wosku prawie cała pucha. Cena 80zł + koszty wysyłki kurierem.

A sprzedaż samego natysa?
Za ile?

Na czarne auto co polecicie? za około 100zł, w małych pojemnościach może na początek zamówić sobie jakieś testery aby zasmakowac w temacie. Obecnie używam Sonaxa politura wosk szampon, ale dużo pracy a efekt po dwóch tygodniach znika po nawoskowaniu fajnie, a po kolejnym myciu ten szampon zjada wosk i nie ma żadnej głębi w tym kolorze. Może ten FK plus coś na zasadzie politury?
Na szybko: Red Devil - świetne APC, Glinka Valetpro, jakiś tester wosku: Race Glaze, Dodo, itd. Idealnie mieścisz się w stówce a masz wszystko co niezbędne na początek zabawy.
Nakładam od serca, dwa razy. Aha, BH mam niedługo, nałożone dopiero dwa razy, wcześniej Blue położony był na gołą blachę i generalnie po 2 miesięcach trzymał się jeszcze mocno, ale celowo go zmyłem żeby podłożyć pod nim BH. Ostatnio tylko bardzo szybko zszedł (miesiąc, na BH), ale smyrałem QD sonaxa często i obficie. Teraz będę chciał wypróbować QD od Shiny zamiast Sonaxa, może nie zeżre tak szybko wosku.

Edyta: jeszcze jedna uwaga. Na KA przeczytałem że po nałożeniu BH najlepiej samochód zostawić w spokoju na 3-4h i dopiero po tym nakładać wosk, bo w przeciwnym wypadku właśnie wosk schodzi błyskawicznie.

Ostatnia edycja:
KHOT a powiedz mi jest wielka różnica między samym nałożonym Blue a BH i na to Blue

Amortyzatory
Powrót