Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Body zaczął poważnie umierać. Na mój gust to i tak świetny wynik - na razie uzupełniłem jedną warstwą i wygląda zjawiskowo, podtrzymuję opinię, że taki Natty's Blue nie ma czego szukać - postaram się wrzucić jakieś fotki ze spota, bo koledzy z Italiano Squadre robili, ale moim zdaniem stąd jest tylko droga w górę. :P

To powiedz ile Ci siedział ten body wax, no i na co go kładles? Dla mnie dobry prognostyk bo ma lato mam dark angel i mam skromna nadzieje że wytrzyma cały letnio-jesienny sezon ;d

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Wskoczył 9 listopada, dwie warstwy na gołą blachę. Trzy miesiące zimą to wynik który mnie zadowala. :D

Parkujesz pod gwiazdami czy garaż?

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

Pod gwieździstym niebem, przy dosyć ruchliwej ulicy, a auto codziennie robi minimum 50 km dojazdu do pracy i z powrotem w błocie, śniegu, itp.

Moim zdaniem również jest to dobry wynik. Też tak parkuje samochód i powiem szczerze że nawet Coli, przez wszystkich uważany za ''mocnego'' zawodnika, nie ma lekko. Ja nakładałem 27.10 i praktycznie go nie ma, ale ani razu nie był niczym wspomagany, wiec myślę, że to całkiem dobry wynik.

Jako, że wiosna się zbliża a w ANB mieli fajne promocje kupiłem kilka produktów ;)

uploadfromtaptalk1392209354181.jpg

No, ładnie się zapowiada :)
Ja czekam aż uzupełnią braki magazynowe i też wpadnie do mnie koooonkretna paczuszka :D

duraglossa co prawda nie używam, używam Professional Polish ( już druga butla) i dla mnie to dobry cleaner i raczej nie widzę przeciwwskazań zeby na niego położyć FK.

Jako, że wiosna się zbliża a w ANB mieli fajne promocje kupiłem kilka produktów ;)

Pokaż załącznik 120929

witam z racji tego ,że używacie fachowych skrótów nazw itp ,o których nie mam pojęcia,a chciałbym czulej zabrać sie za pielęgnację alfiny zapytam czy mógł byś podać namiar na sklep w którym kupujecie te wszystkie dobrodziejstwa?......i jaki wosk pewniak proponujesz do czarnego lakieru i czym umyć [przygotować auto ]pod niego..z góry dzięki:)

Ja np. kupuję tutaj: www.shiningcar.pl .

Jeśli zaczynasz od zera czeka Cię zakup:

- rękawicy do mycia
- szamponu
- pada ręcznego TriColor
- cleanera
- wosku

Każdą z tych pozycji możesz poszerzyć.
Przed myciem należy stosować pre-wash (potrzebna pianownica + piana aktywna), po myciu możesz usunąć niedoskonałości lakieru pastą polerską (np. ręcznie wspomnianym padem TriColor - pasta One-Step jak Meguiars Ultimate Compound, lepiej oczywiście maszynowo), po tym cleaner i na to wosk.
Do kolejnych myć (po myciu) stosujesz QuickDetailer (np. popularny Sonax Brilliant Shine Detailer).

Ogólnie temat szeroki jak widać :)

meguiar's to taki plak z USA

po co kupowac caly kit jak mozna skompletowac cos dobrego z osobna

dlatego właśnie pytam czy zestaw czy kolmpetować, tylko co? czytalem sporo, ale wiadomo alfa troszke inny lakier niz reszta golfów;p

więc tak potrzebuje tak naprawde dobrego szamponu i wosku, przynajmniej narazie.

Witam.
Ja mam pytanie do posiadaczy "9" w kolorze Nero Oceano. A mianowicie , czym woskujecie , polerujecie swoje Belle a bardziej lakier na nich żeby efekt był bardzo dobry ? :)
Pozdrawiam.

dlatego właśnie pytam czy zestaw czy kolmpetować, tylko co? czytalem sporo, ale wiadomo alfa troszke inny lakier niz reszta golfów;p

więc tak potrzebuje tak naprawde dobrego szamponu i wosku, przynajmniej narazie.

ja uzywalem big apple byl spoko teraz mam shiny garage truskawke tez jest bardzo fajny mialem tez poorboys ale moim zdaniem za drogi :)

jaki chcesz wosk? naturalny czy syntetyczny?

korekta lakieru jest?

- - - Updated - - -

Witam.
Ja mam pytanie do posiadaczy "9" w kolorze Nero Oceano. A mianowicie , czym woskujecie , polerujecie swoje Belle a bardziej lakier na nich żeby efekt był bardzo dobry ? :)
Pozdrawiam.

yeah ten kolor mnie mega jara widzialem go kiedys szkoda, ze moaj sie w takim nei trafila :(

Amortyzatory
Powrót