Witam![]()
Ogólnie nie interesuje mnie kupno alfy lecz nie ukrywam , że 159 podoba mi się bardzo zarówno w sedanie jak i kombi. Dziś szukając auta w ogłoszeniach trafiłem na taką Alfę gdzie link wstawiam poniżej. Auto tanie. Wiem , że nie da się kupić tanio dobrego auta i sam szukam auta za 20-25 tysięcy ( nie alfę ) ale w ogóle warto z ciekawości jechać zobaczyć jak mam 5 km do tego samochodu czy to z góry raczej skarbonka bez dna i nie ma sensu ? Ale na przyszłość mam kilka pytań.
1.) Nie interesują mnie sportowe doznania i czy ten 1.8 MPI jest trwałą jednostką i taką " prostą " ? W golfie miałem 1.6 MPI i silnik pomimo , że muł to super tani w eksploatacji i trwały .
2.) Jak koszty utrzymania takiej alfy ? Jak w marce VW , renault , Audi , Skoda się orientuje bo miałem styczność tak z Alfą nigdy w życiu. To drogie w serwisie auto ? Co można nazwać najdroższym jak " padnie " . Oczywiście pomijając silnik , skrzynie.
Niestety nie mam 10 postów aby dodać link a więc sprawdzając ogłoszenie z tego serwisu OLX trzeba dodać początek adresu witryny.
/oferta/alfa-romeo-159-1-8-140km-idealna-pod-gaz-CID5-IDvG4Yk.html#948c6202bc