Czujnik ciśnienia doładowania prośba

adamekp

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm (150 KM)
Panowie może ktoś ma czujnik ciśnienia doładowania w 100% pewien, że jest sprawny (ten na kolektorze Bosch 0 281 002 845) i mógłby udostępnić na chwilę? Szukam przyczyny pogwizdywania turbo a słyszałem, że może to być też wina tego czujnika. To jest chyba ostatni element, którego jeszcze nie sprawdziłem. Turbo po regeneracji, EGR off i zaślepiony, klap brak, dolot szczelny a franca pogwizduje. Niby wszystko ok ale irytuje.

Ostatnia edycja:
Ponad 320 odwiedzin i las pomocnych rąk :( Kupione, założone, bez zmian. 250pln w błoto. Temat uważam za wyczerpany.

Ostatnia edycja:
podjedź do nas jeśli jeszcze nie znalazleś między 10-18 to Ci jakiś zorganizuje na sprawdzenie ale raczej nie ma to nic do gwizdania turbo

podjedź do nas jeśli jeszcze nie znalazleś między 10-18 to Ci jakiś zorganizuje na sprawdzenie ale raczej nie ma to nic do gwizdania turbo
Dzieki ale tak jak pisalem kupilem nowy, zalozylem ale bez zmian. Alfa dostala nowy czujnik I tyle. Pozostaje zaakceptowac pogwizdywanie choc nadal uwazam, ze nie jest to normalne.

Podpowiem: turbo jest źle zregenerowane.

Wysłane z mojego SM-A500FU

Osobiscie tez uwazam ze wina jest sama turbina, gwizdanie w 99% oznacza zle wywazenie wirnika

Amortyzatory
Powrót