Geometria Łódź

altexperte

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V oraz 166 JTD 2.4 10V
Cześć!

Chciałbym zrobić geometrię w mojej 159 bo mam wrażenie że idzie lekko w lewo.
Możecie coś polecić w Łodzi lub okolicach Zgierza?

Ja zawsze korzystam z usług firmy Premio Wojtera w Łodzi na ulicy Glinianej 38a. Chłopaki znają się na tym co robią, przejrzą zawieszenie, byłem zawsze zadowolony z usług jak i znajomi ktorych podesłałem tam.

Dzięki!!

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

i jak to Premio? Coś jeszcze możecie polecić???

cóż, znam już odpowiedź. Nie polecam Premio!!!!
Panowie nie dali ruszyć śrub z tyłu, ale mimo wszystko zabrali się za ustawianie przodu. Oczywiście o regulacji pochylenia koła i kąta wyprzedzenia sworznia zwrotnicy nie słyszeli.

Ja rowniez nie przypominam sobie aby 159 miało regulacje kąta pochylenia koła...

Z tyłu jest, z przodu faktycznie brak

Jak wyżej. Problem z tymi kątami mają ponoć ci którzy decydują się na obniżone sprężyny np Eibach -30.
Robi się negatyw i zjada opony od środka....

no i to jest mój przypadek
Ponoć odpowiedzią na to jest :

"Ja mam założone EIBACH'y zbieżność ustawiona 00*02' na koło (zbieżność całkowita 00*04') i problemów nie ma od kilku tyś km." "

Ponoć odpowiedzią na to jest :

"Ja mam założone EIBACH'y zbieżność ustawiona 00*02' na koło (zbieżność całkowita 00*04') i problemów nie ma od kilku tyś km." "

Właśnie tak mam u siebie ustawioną zbieżność i problemów po calym zeszłym sezonie nie zaobserwowałem. Jak chce Ci się kolego jechać to zapraszam do nas w Sieradzu
Firma Auto-flower, mamy najnowocześniejszą i najdokładniejszą maszynę na rynku. 1km od zjazdu z S8 ;)

Właśnie tak mam u siebie ustawioną zbieżność i problemów po calym zeszłym sezonie nie zaobserwowałem. Jak chce Ci się kolego jechać to zapraszam do nas w Sieradzu
Firma Auto-flower, mamy najnowocześniejszą i najdokładniejszą maszynę na rynku. 1km od zjazdu z S8 ;)
Jak już założę te sprężyny to podjadę. Jakiś kontakt do Ciebie na PW żebym mógł potem łatwiej się umówić na konkretny termin ?

to i ja się do Was chyba przejadę, w soboty pracujecie?

Pracujemy, do 16, najlepiej sie umowic na konkretna godzine. Numer do brata w celu umówienia się 691774145 ;)

Pracujemy, do 16, najlepiej sie umowic na konkretna godzine. Numer do brata w celu umówienia się 691774145 ;)

Hej.
Chciałbym się umówić na ustawienie tej zbieżności na 0.02' na koło z przodu oraz znalazłem też taką poradę:

"Kąty z przodu możesz poprawić poprzez poluzowanie sanek (auto na podnośniku) i ponowne ich dokręcenie."

Dało by radę to wszystko u was wykonać? To znaczy poluzować te sanki i ustawić zbieżność raz z porządnie?

Pozdrawiam.
J.

Potrzebuje sprawdzić i ewentualnie ustawić geometrie kół (wszystkie parametry). Pacjent to Giulietta z 2014. Gdzie w okolicach Łodzi są od tego specjaliści?

Amortyzatory
Powrót