Halo Radomsko!!!

• Autor wątku Autor wątku 156X
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak tam Panowie? :D Przygotowaliście już swoje wozy na zime?

156X kiedy przybędziesz do Radomska? :)

Jak tam Panowie? :D Przygotowaliście już swoje wozy na zime?

156X kiedy przybędziesz do Radomska? :)

hmmm auto do zimy szykowane jest w każdą sobotę - tzn. trzy razy nałożyłem już teflon na lakier, oponki już przełożone przy okazji przekładania spsikałem silikonem gumowe elementy wahaczy, wymieniłem termostat i płyn chłodniczy pozostaje mi jeszcze przezornie podładować aku ( w sumie jest roczny ale... ) i zakonserwować uszczelki drzwi. Mrugała mi kontrolka od świec więc myślałem jeszcze o wymianie ale mruganie ustało...
Myślę jeszcze o jakiejś ładnej zasłonce przed chłodnicę by silnik przy dużych mrozach szybciej łapał temperaturkę.

Co do mojej wizyty w Radomsku hmmm to dopiero w Wigilię rano zawitam w rodzinnym mieście...

Co do mojej wizyty w Radomsku hmmm to dopiero w Wigilię rano zawitam w rodzinnym mieście...

Twoja Alfa ma dobrze z Tobą :D
Moja jutro idzie do lekarza na wymianę dwóch górnych wahaczy, wymiany olei i filtrów, czyszczenie zaworu EGR i jeżeli bedzie taka potrzeba - wymiana płynu chłodzącego.

W sobotę będę zakładał zimówki :D
Mam nadzieje, że w święta uda nam się jakiegoś spota zeskrobać :crazy_pilot:

hmmm czy ma ze mną dobrze ?? ;) staram się... wiesz dbam o nią i mam nadzieję, że i ona zadba o mnie. Ja w sumie w sobotę odstawiam Żuczka do mechanika na wymianę gum w przednim stabilizatorze bo coś tam zaczyna stukać sobie...

Co do spota to nie widzę możliwości nie spotkania się tak więc na pewno gdzieś się ustawimy ;)

A tak z ciekawości gdzie odstawiasz swoją Belle ??? i jak wygląda to cenowo - chodzi mi o wymianę wahaczy. Nie wiem czy widziałeś, w dziale zrób to sam jest opis wymiany górnych więc można w sumie samemu spróbować ;)

pzdr :)

aha jak tam akcja "ulotka" ???

A tak z ciekawości gdzie odstawiasz swoją Belle ??? i jak wygląda to cenowo - chodzi mi o wymianę wahaczy. Nie wiem czy widziałeś, w dziale zrób to sam jest opis wymiany górnych więc można w sumie samemu spróbować ;)

aha jak tam akcja "ulotka" ???

Alfe odstawiam do mojego znajomego na ul. Jasną - zapewne kojarzysz :D
Ma on swoje źródło skąd zamawia części i np. cena za sztuke górnego wahacza to 80 zł - co do ceny za robociznę to nie mam pojęcia ile ode mnie bierze, ponieważ z reguły robię coś jeszcze :D Tak jak dzisiaj np. prócz wahaczy, wymieniam dodatkowo olej, filtry i czyszczę zawór EGR.
Pamiętam jedynie, że kiedy odstawiałem do niego Alfe w czerwcu to za wymiane wszystkich filtrów, płynów, rozrządu oraz dolnego wahacza policzył mi równe 1000 zł. Także wydaje mi się, że tragedii nie ma.

Co do akcji "ulotka" :D projekt zawiozłem do drukarni i pod koniec przyszłego tygodnia mają być gotowe :D

kurcze 80,- za wahacz... tylko nie ładuj jakiegoś no name... A co akcji to widzę, że solidnie się do tego przyłożyłeś... brawa dla Kolegi. Co do ceny za rozrząd i inne to faktycznie 1000 to nie dużo.

A nie myślałeś aby zaślepić EGRa ??? W dziale zrób to sam wrzuciłem skan zaślepki razem z wymiarami ;)

PS. masz ramki ?? http://www.forum.alfaholicy.org/sklep/20403-ramki_pod_tablice_zapisy_otwarte.html

Ostatnia edycja:
kurcze 80,- za wahacz... tylko nie ładuj jakiegoś no name... A co akcji to widzę, że solidnie się do tego przyłożyłeś... brawa dla Kolegi. Co do ceny za rozrząd i inne to faktycznie 1000 to nie dużo.

A nie myślałeś aby zaślepić EGRa ??? W dziale zrób to sam wrzuciłem skan zaślepki razem z wymiarami ;)

PS. masz ramki ?? http://www.forum.alfaholicy.org/sklep/20403-ramki_pod_tablice_zapisy_otwarte.html

Myślę, że nie zrobiłby mi numeru i nie wsadził do zawieszenia nie wiadomo co :pleasantry:
Owszem, myślałem nad zaślepieniem, ale zobaczymy co znajomy mi powie na jego temat. Co do ramek... Nie mam i mieć raczej nie będę :D Poprzedni właściciel przewiercił dziurki w rejestracji i zamocował do zderzaka bez ramek. A więc w tej sytuacji gdybym teraz założył ramki to dziurka w rejestracji zostaje. Mam naklejkę klubową - na razie jest ona dość sporych rozmiarów, ale to wszystko ze względów na reklame :D Za jakiś czas przejdę na mniejszy rozmiar :)

Alfe odstawiam do mojego znajomego na ul. Jasną - zapewne kojarzysz :D
:D

Ja wiem gdzie to :D Ten pan zajmuje się chyba głównie włoskimi samochodami. Mój kolega zaprowadzał tam często swoją kappe i miał z nią dużo roboty.

cześć lukash - jak tam poszukiwania AR - rozglądasz się za czymś??

Ja wiem gdzie to :D Ten pan zajmuje się chyba głównie włoskimi samochodami. Mój kolega zaprowadzał tam często swoją kappe i miał z nią dużo roboty.

Witajcie koledzy,Radomszczanie! Macie jakieś namiary na tego mechaniora?
Zawsze warto mieć tel. to godnego mechanika?!

cześć lukash - jak tam poszukiwania AR - rozglądasz się za czymś??

chwilowo zaprzestałem (no chyba że gdzieś w pobliżu trafi się coś ciekawego), ale docelowo czekam do wiosny i wtedy już będę szukał na poważnie. Na pewno będzie większy wybór, a poza tym jestem na etapie poszukiwań pracy więc jak już znajdę to finansowo powinno być lepiej więc może na 2.4 się skuszę, albo nowszy rocznik (chciał bym ten po FL wnętrza).

---------- Post dodany o godzinie 23:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:30 ----------

Niestety numeru telefonu nie mam, ale to jest w sumie sąsiad mojego kumpla więc myślę że mógł bym załatwić jak coś

Ostatnia edycja:
chwilowo zaprzestałem (no chyba że gdzieś w pobliżu trafi się coś ciekawego), ale docelowo czekam do wiosny i wtedy już będę szukał na poważnie. Na pewno będzie większy wybór, a poza tym jestem na etapie poszukiwań pracy więc jak już znajdę to finansowo powinno być lepiej więc może na 2.4 się skuszę, albo nowszy rocznik (chciał bym ten po FL wnętrza).

nie na 100% ale być może będę sprzedawał swoją - jest pewien plan i oczywiście dotyczy on również Alfa Romeo... :rolleyes:

Ja mam do niego namiary. Jeżeli będziesz chętny to pisz :)

---------- Post dodany o godzinie 13:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:02 ----------

nie na 100% ale być może będę sprzedawał swoją - jest pewien plan i oczywiście dotyczy on również Alfa Romeo... :rolleyes:

Widzę, że nie jestem sam :) Również planuje sprzedać Alfe na wiosnę. Tyle, że narazie nie odważe się na zakup Alfy :D

nie rozumiem... przecież jest słynne powiedzenie "są auta i jest Alfa Romeo" :confused:

Tak, tak - zgadza się :D

---------- Post dodany o godzinie 17:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:32 ----------

Kuba co tak szybko chcesz się pozbyć Swojej Alfy i dlaczego nie chcesz następnej?

Z prostych względów - zawieszenia. Co prawda koszty utrzymania nie są duże, tak samo jak części zamiennych. Ale jeżeli chodzi o moją osobę - pracująca tylko w okresie wakacyjnym to tych pieniędzy nie starcza na długo.
Z kolei jeżeli miałbym kupować kolejną Alfe była by to: GT, BRERA lub 159. Na dzień dzisiejszy mnie na nią nie stać i raczej szybko nie będzie :stop:

no fakt zawieszenie kosztuje bo sam w marcu robiłem u siebie można powiedzieć generalkę... z drugiej strony jak się zainwestuje w dobre części i w miarę ostrożnie się jeździ - nie raz nie ma wyjścia albo dziura albo obcierka, to można zrobić parę ładnych km bez naprawy... Ja dziś wymieniłem jeszcze gumy na stabilizatorze i normalnie powiem Wam jestem w szoku. Nigdy nie spodziewałem się że może mieć to taki wpływ na komfort jazdy.

na nierównościach pukało tak jakby coś nie było dokręcone... zwłaszcza na uskokach... jak jechałem po nierównej drodze cały czas takie głuche pukanie... ale to już przeszłość

na nierównościach pukało tak jakby coś nie było dokręcone... zwłaszcza na uskokach... jak jechałem po nierównej drodze cały czas takie głuche pukanie... ale to już przeszłość

Dzisiaj zamówiłem dwa łączniki stabilizatora, bo jednak po tej wymianie wahaczy jeszcze coś delikatnie puka :(
Mam nadzieje, że po wymianie już będzie wszystko ok :)

Amortyzatory
Powrót