• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dobry mechanik Łódź

• Autor wątku Autor wątku Muciek156SW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Poproszę o opinie na temat serwisu Bilex poprzedni właściciel serwisował alfę właśnie tam. Chwalił sobie to miejsce przed zakupem byłem tam dowiedzieć się o historii auta. Rzeczywiście właściciel nie ściemniał to co on mówił potwierdzili mi plus jeszcze historia serwisowa ze Słupska. Muszę gdzieś oddać samochód bo coś ze sprzęgłem nie tak pedał nie odbija do końca i nie mogę zmieniać biegów. Co dziwne nie za każdym razem jest taki objaw.

jeśli jeszcze nie rozwiązałeś problemu to zapraszam na oględziny do nas- Tmin. To nic nie kosztuje a w ASO czemu nie ale na pewno drożej poza tym co do fachowości bywa różnie bo zatrudniają dużo uczni wiem ba pracowałem 10 lat w ASO co prawda innym ale wszędzie jest podobnie

A czy oprócz Alf i Lancii robicie też Fiaty?:) Trafiło mi sie zadbane Bravo I JTD CF3, ma parę mankamentów. Chciałem wyczyścić EGR i kolektor dolotowy, zrobicćto porządnie i w normalnej cenie oraz podpiąć pod kompa i sprawdzić błędy, zerknąc na parametry turbo itp. Czy coś takiego można u Was zrobić?

pewnie wszystkie włochy ogarniamy 10 lat pracy w ASO fiata wiec spoko

elektryką też się zajmujecie? konkretnie poduszkami. mruga cały czas kontrolka od poduszek. FES pokazał błąd "1A - Airbag control light". Jakie ew. koszty naprawy?

jeśli nie jest to problem samej centralki to tak, a jeśli sie okaże że jednaj coś w sterowniku poduszek to najwyżej damy namiar na elektronika co to naprawia.
Co do kosztów to trudno powiedzieć jak nei wiadomo co dokładnie sie stało, najlepiej zadzwoń to sie umówimy 501545779

A koszt diagnozy? Pytam bo jestem w tym miesiącu trochę "pod kreską". :)

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Dalej polecacie TMiN na Bruzdowej 29 w Łodzi?? Muszę się wybrać z moją 147 na przegląd..

ADI co do kosztów i terminu prosze o tel lub priv

A ja mam nadzieję, że podjecie do naprawy mojego auta było wyjątkiem od reguły, ale polecić z tego względu nie mogę.

Ja osobiście jeszcze nie korzystałem z serwisu na bruzdowej, ale jeżeli chodzi o "efekt wizualno-estetyczny" to mało zachęcająco to wygląda. Byłem tam jakieś półtora roku temu, więc nie wiem czy coś się zmieniło, ale dojazd to poligon, a budynek jak stodoła i bałagan. Nie korzystałem, więc się nie wypowiadam o fachowości, ale ta pewnie jest na dobrym poziomie, bo wszyscy raczej chwalą. Jak to mówią: nie szata zdobi człowieka.

Raz byłem na wileńskiej, ale tylko nabić klimę i powiem, że serwis wygląda tak jak powinien, a na pewno nie odstrasza wyglądem, nawet wręcz zachęca z poczekalnią dla klienta. Stała tam nawet piękna czerwona Brera. O fachowości też się nie wypowiem, bo oprócz klimy nic innego nie robiłem.

Do tej pory, jeżeli coś robiłem przy alfie, a właściwie to oprócz rozrządu, filtrów, oleju to najpoważniejszą rzeczą była tylko wymiana drążka kierowniczego to było to u marediego. Po paru dniach ktoś nawet z biura zadzwonił do mnie i pytał, czy jestem zadowolony z usługi itp. Za mało korzystałem, żeby się dalej wypowiadać.

Osobiście trochę inaczej patrze na to wszystko, ale to pewnie przez to, że w sumie kilka lat mieszkało się w normalnym kraju i wszelkie rożnice są bardziej widoczne, nie mówiąc, że człowieka więcej rzeczy denerwuje. W sumie jeżeli ktoś jest kawalerem to nie ma co myśleć o powrocie do PL, ale jeżeli jest już rodzina, która tu coś ma, sobie jakoś radzi i nie chce tam jechać to trzeba wracać. Wracasz tu, patrzysz na ogłoszenia o pracę za 1600 zł na umowę-zlecenie i .......... jak tu nie załapać doła? Dobra, starczy tego rozczulania się, bo od tematu odszedłem. :)

Ja robiłem na Wileńskiej przednie łożysko i polecam. Mechanik uprzejmy, można sobie stać obok auta i patrzeć na ręce bez dopłaty :) Jest też poczekalnia dla zmęczonych i kawa. Cenowo ok - faktura za montaż bez łaski, można powiedzieć, że jest tak jak powinno być.
Przy okazji mechanik rzucił okiem na kilka innych spraw i niezobowiązująco sobie porozmawialismy na ten temat. Naprawdę OK.

Polecam warsztat TMiN na Bruzdowej, dziś byłem ze swoją bella :) szybka trafna diagnoza i w parę godzin wyjechałem sprawnym autem. Warto było jechac 130km :D Dzięki

Osobiście trochę inaczej patrze na to wszystko, ale to pewnie przez to, że w sumie kilka lat mieszkało się w normalnym kraju i wszelkie rożnice są bardziej widoczne, nie mówiąc, że człowieka więcej rzeczy denerwuje. W sumie jeżeli ktoś jest kawalerem to nie ma co myśleć o powrocie do PL, ale jeżeli jest już rodzina, która tu coś ma, sobie jakoś radzi i nie chce tam jechać to trzeba wracać. Wracasz tu, patrzysz na ogłoszenia o pracę za 1600 zł na umowę-zlecenie i .......... jak tu nie załapać doła?

Jak bym czytał "przelane na papier" swoje codzienne przemyślenia... :) echhhhh... :(

ja mailem mala przygode - przedni zderzak, lampa - na szczescie nic powaznego.

robione w Maredi - perfekcyjna robota moim zdaniem. koszty natomiast spore (OC typa, ktory mi zajechal droge)

poza tym u nich robilem rowniez sprzeglo, hamulce, rozrzad z wariatorem i standardowe przegladowe rzeczy i tez jestem bardzo zadowolony.Ceny da sie negocjowac, oczywiscie do pewnej granicy.

Co do Wilenksiej mam mieszane uczucia - kilka razy mile mnei zaskoczyli, raz natomiast bardzo zawiedli. Natomiast jest tam bardzo przyjemnie i widac, ze kochaja wloskie auta:)
Mysle jednak, ze w diagnostyce Maredi jest lepsze, natomiast kosztowo - wiadomo.

Moja polityka - wiem, co nie dziala - Wilenska
- nie wiem, co sie dzieje - Maredi

Ostatnia edycja:
ja mailem mala przygode - przedni zderzak, lampa - na szczescie nic powaznego.

robione w Maredi - perfekcyjna robota moim zdaniem. koszty natomiast spore (OC typa, ktory mi zajechal droge)

poza tym u nich robilem rowniez sprzeglo, hamulce, rozrzad z wariatorem i standardowe przegladowe rzeczy i tez jestem bardzo zadowolony.Ceny da sie negocjowac, oczywiscie do pewnej granicy.

Co do Wilenksiej mam mieszane uczucia - kilka razy mile mnei zaskoczyli, raz natomiast bardzo zawiedli. Natomiast jest tam bardzo przyjemnie i widac, ze kochaja wloskie auta:)
Mysle jednak, ze w diagnostyce Maredi jest lepsze, natomiast kosztowo - wiadomo.

Moja polityka - wiem, co nie dziala - Wilenska
- nie wiem, co sie dzieje - Maredi

tak z czystej ciekawości ile mniej więcej zapłaciłeś za wymianę rozrządu w meridzie?

nie chce Cie wprowadzic w blad, bo nie pamietam.. jak tylko znajde fakture wpisze konkretnie.

no wiec konkretnie - przykladowa faktura:
przeglad po 75tys - 350PLN
rozrzad - 682
wymiana rozrzadu i wariatora - 576
wariator - 546
uszczelka pokrywy zaworow - 123
do tego olej, filtry, zarowki itp...

czyli rozrzad z wariatorem wyszlo ok. 1900PLN.. wtedy nie negocjowalem cen ani troche.
bardzo drogo?

Polecam TMiN; droga dojazdowa do serwisu przypomni nam co ewentualnie mamy do wymiany w zawieszeniu; nie mają poczekalni ale za to fachowa, rzeczowa i miła obsługa. Ceny podobne do Lanciateam.

Lanciateam również w porządku ale z diagnozą problemu ostatnio bardziej trafił serwis z Bruzdowej; cóż, mechanicy to też ludzie więc pomyłki się zdarzają..

Serwisy ASO w Łodzi ceny mają z kosmosu a jeżeli chodzi o fachowość usługi to powiedziałbym że bardziej ufam Lanciateam a teraz i TMiN..

Amortyzatory
Powrót