• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dobry mechanik Łódź

• Autor wątku Autor wątku Muciek156SW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
błąd świec żarowych, wizyta w autosklep24.pl, kierunek Wileńska 11, temat załatwiony w 10 minut, jak zawsze zadowolony i polecam :)

okazuje się, że napinacz paska mikro, za który zostałem skrojony +100% albo nie był wymieniony, albo został popełniony jakiś błąd w montażu, ponieważ jest przekoszony i hałasuje po 12tys km.

Ostatnia edycja:
Również bardzo polecam Robotec w Zgierzu, facet może nie jest najtańszy ale zna się na rzeczy. Ogarnął mi problem z Panewkami który powstał przez opieszałość innego mechanika. (Facet miał wymienić uszczelkę smoka a nie zrobił tego, skończyło się zatarciem kilku panewek). Problem którym nikt nie chciał się zająć Robert ogarnął bez problemu. Fakt trzeba umawiać się na ok tydzień do przodu, ale to z powodu obłożenia jakie ma. Facet specjalizuje się we włoskich furach, sam jeździ Alfą i serio robi jak dla siebie. Wszystko wytłumaczy jak krowie na granicy co zrobił i dlaczego. Bardzo polecam i zawitam do niego jeszcze nie raz (oczywiście jak moja Włoszka znowu obrazi się na mnie ;) .

Witam.
Poleci ktos dobrego blacharza w Lodzi.

Również bardzo polecam Robotec w Zgierzu, facet może nie jest najtańszy ale zna się na rzeczy. Ogarnął mi problem z Panewkami który powstał przez opieszałość innego mechanika. (Facet miał wymienić uszczelkę smoka a nie zrobił tego, skończyło się zatarciem kilku panewek). Problem którym nikt nie chciał się zająć Robert ogarnął bez problemu. Fakt trzeba umawiać się na ok tydzień do przodu, ale to z powodu obłożenia jakie ma. Facet specjalizuje się we włoskich furach, sam jeździ Alfą i serio robi jak dla siebie. Wszystko wytłumaczy jak krowie na granicy co zrobił i dlaczego. Bardzo polecam i zawitam do niego jeszcze nie raz (oczywiście jak moja Włoszka znowu obrazi się na mnie ;) .

Potwierdzam, Robert to wg mnie najlepszy spec od włoskich samochodów w naszym regionie :) Fakt, jest dość drogi, nawet bardzo drogi, ale zna się na rzeczy i ogarnie każdy problem. Także szczerze polecam, ja już u niego od ponad roku serwisuję Alfę.

Rowniez polecam Robotec. Mimo poznej pory moglem podjechac na diagnostyke mojej alfy. Jestem bardzo zadowolony z podejscia do klienta i fachowosci. Będę w przyszlosci korzystal z uslug warsztatu. Polecam !

Czy w Robotec da się ustawić geometrię?

a czy P. Robert wie, że można ustawić pochylenie koła i kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy?

Witam mam pytanie kiedyś na ul.Legionów była auto klinika i tam właścicielem był Krzysiek.
Czy ktoś wie czy ta osoba naprawia dalej samochody bo wielokrotnie serwisowałem tam samochód i byłem bardzo zadowolony.
Teraz zmienił się właściciel...
Czy ktoś ma namiary do tej osoby

Krzysiek obecnie pracuje dla jednego z producentów chemii samochodowej, a w wolnych chwilach też stara się rąk nie brudzić :)

A kto teraz ma warsztat po autoklinice? Rok temu miał chłopak z okolic Łowicza, który przejął warsztat po Krzyśku, ale kiedyś nie mogłem się tam dodzwonić a później już nie próbowałem. Wie coś ktoś z ciekawości?

A czy ktoś korzysta/ł z usług warsztatu który znajduje się w Andrzejowie ?! Jadąc z Łodzi mijamy tory kolejowe i po prawej stronie jest warsztat "SPECJALIZACJA ALFA FIAT LANCIA"?? Rokicińska 345B bodajże dokładny adres.
Jakieś doświadczenia ?!

Ostatnia edycja:
czemu akurat do Gliwic?

Jasna sprawa, ja na pierwszy przegląd jeżdżę do Gliwic:) Szerokości i oby dobrze się auto sprawdzało.

czemu akurat do Gliwic?

- - - Updated - - -

Jasna sprawa, ja na pierwszy przegląd jeżdżę do Gliwic:) Szerokości i oby dobrze się auto sprawdzało.

czemu akurat do Gliwic? Właśnie kupiłem ten sam model...Ale nie Ti. Wymienimy doświadczenia na priv?

Panowie potrzebny ogarnięty blacharz lakiernik z Łodzi do wstawienia kawałek progu i nadkola plus dopasowanie przodu w 166 byłem u dwóch speców jeden szkoda gadać, drugi no właśnie nie wiadomo i chce porównać ceny pozdrawian

Podjechałbym na Czerwonych maków 8/10 - Troszyński.

Podpowiedzcie gdzie podjechać na wymianę płynów wszelakich + rzeczy jak korek oleju i uszczelki z okolic korka czy czujników na misce? Nie chodzi mi żeby było najtaniej, pojadę do ASO jeśli warto :)

Amortyzatory
Powrót