Renowacja Felg Alu Łódź i okolice...

Auto
Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive
...jak w temacie ( w sumie nie wiedziałem gdzie to napisać więc walnę tutaj jako użytkownik 147 a jak źle to od razu przepraszam moda:) ) czy ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia z firmami które się tym zajmują? Potrzebuję na sezon letni odświeżyć swoje oryginalne 16 na które pójdą jakieś nowe dobre oponki. Co, a raczej jaką firmę/znajomego/pana Stasia możecie polecić do wykonania takiej usługi? Jestem ze Zduńskiej Woli ale sporo się przemieszczam po województwie więc nie jest to jakiś problem:)

Widzę że cisza w temacie, nikt nie wie, nikt nie robił???

Kolega parę lat temu odnawiał felgi pod tym adresem: KRAKOWSKIE PRZEDMIEŚCIE 70A, 97-300 PIOTRKÓW. Ale nie pamiętam czy było wszystko ok.

W Łodzi na Balonowej masz sprawdzoną firmę. Wyguglasz resztę

Ostatnia edycja:
...jak w temacie ( w sumie nie wiedziałem gdzie to napisać więc walnę tutaj jako użytkownik 147 a jak źle to od razu przepraszam moda:) ) czy ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia z firmami które się tym zajmują? Potrzebuję na sezon letni odświeżyć swoje oryginalne 16 na które pójdą jakieś nowe dobre oponki. Co, a raczej jaką firmę/znajomego/pana Stasia możecie polecić do wykonania takiej usługi? Jestem ze Zduńskiej Woli ale sporo się przemieszczam po województwie więc nie jest to jakiś problem:)

Kolego co zamierzasz zrobić z tymi felgami ? Piaskowanie i nowy lakierek proszkowy, czy może coś więcej ? Mogę Ci polecić Firmę MALMET - Pabianice ul. Bagatela 12, o ile mi wiadomo, to większość firm z okolicy (Łódź, np: firma z Balonowej) i tak zawozi felgi do MALMET'u ;] ...
Ceny aktualne za piaskowanie + podkład (zależny od koloru) + kolor + bezbarwny:
R15 - 110zł szt
R16 - 120zł szt
R17 - 130zł szt
R18 - 140zł szt

a najlepiej zadzwonić: 502-45-55-81
Proszę powołać się na nasze forum, może będzie jakiś upust...:)

Grzesiu w okolicach aleksandrowa Łódzkiego tez coś jest,wpisz w google i tam tez ktoś z forum robił i było git,chyba 80 zł sztuka,za malowanie proszkowe plus bezbarwny.

Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2

Krzysiek, wiem gdzie, miejscowość nazywa się Brużyczka Mała 49, taki adres podobno robią za rozsądne pieniądze i dobrze:) taka lakiernia proszkowa w polach:) nawet ostatni obok niej przejeżdżałem. Miałem już tam zawozić ale koleś ze Zduni załatwił mi zrobienie tych felg w Sieradzu, jakiś znajomy mu to załatwiał do A6 2012 rok i wyszło zajefanie:) zobaczymy co z moimi zadziała, oczywiście kwoty wręcz symboliczne wchodzą w grę:) ale dlatego że normalnie zajmuje się czymś innym a to tak przy okazji:)

Krzysiek, wiem gdzie, miejscowość nazywa się Brużyczka Mała 49, taki adres podobno robią za rozsądne pieniądze i dobrze:) taka lakiernia proszkowa w polach:) nawet ostatni obok niej przejeżdżałem. Miałem już tam zawozić ale koleś ze Zduni załatwił mi zrobienie tych felg w Sieradzu, jakiś znajomy mu to załatwiał do A6 2012 rok i wyszło zajefanie:) zobaczymy co z moimi zadziała, oczywiście kwoty wręcz symboliczne wchodzą w grę:) ale dlatego że normalnie zajmuje się czymś innym a to tak przy okazji:)

Daj znac ile ,bo swoje tez chce odnowic,tez slyszalem o kims z sadza,ale numer tel. Nie odpowiadal.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

250pln za cztery sztuki:) oczywiście nie miałem żadnych wielkich ubytków w rantach czy innych historii:)

No ją też mam tylko powłokę lakiernicza do odswiezenia,malujesz na oryginalny kolor,czy jakiś delikatny mod.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Powiem tak, nie wybierałem nic specjalnego, koleś który to robi jest dobrym lakiernikiem i taką złotą rączką:) w wolnych chwilach renowuje sobie stare lub unikatowe samochody, powiedziałem mu po prostu żeby dał troszkę więcej ziarna w porównaniu z oryginałem ale też bez szaleństw:) myślę że jak robi takie rzeczy to kichy chyba nie odstawi:D.
Myślałem żeby zrobić sobie czarne ale w końcu odpuściłem ten pomysł. Jak odbiorę to dam znać jak wyszły:)

To i ja podniosę temat. Robiłem kilka jakichś elementów w MetalHunters na Inflanckiej, wyszło elegancko. Ale chciał bym teraz również zrobić felgi. Za 17'tki powiedzieli mi 120zł/szt.
I tu pytanie, ktoś coś ciekawego znalazł jeszcze cenowo ? Oczywiście mowa o piaskowaniu i proszku.

Nikt nic więcej? Też się zastanawiam nad renowacją 18" na lato. Tyle, że ja mam jeszcze mocno poździerane ranty :/ Na pewno chciałbym wypiaskować i pomalować proszkowo tylko nie wiem co z tymi dość dużymi ubytkami... Ktoś coś jeszcze godnego poleci?

Typowi w Metal Hunters już sie coś poprzestawiało pod czapką, zawiozłem mu felgi w piątek, a ten mi wypali już 160 za sztuke. Szukam kogoś innego...

Byłem w sobotę w Metal Hunters z felgą do oceny.
Odradzał mi proszkowo, bo odcień słaby, bo tylko RAL, bo coś tam. Zaproponował metodę systemową i za felgi 18" z piaskowaniem zażyczył sobie 800 PLN.
Przez jakieś dwa dni myślałem, że może warto, bo to faktycznie nieźle wyglądało... Ale 18" przy tym profilu to moment i zaraz przytrę rant i tyle będzie z tego fajnego koloru.
Dzisiaj znowu tam zadzowniłem, bo będę miał dwie pary zacisków do wypiaskowania i malowania, nie chciał powiedzieć ile piaskowanie i malowanie proszkowe, bo "różny metal, bo różna wielkość", ale w końcu powiedział: od 200 do 300 PLN za parę! Przecież ja za parę czterotłoczkowych, sprawnych Brembo dałem 420 z przesyłką :)

Postanowiłem podjechać w jeszcze jedno znane mi miejsce gdzie kiedyś malowałem felgi, pokrywę zaworów oraz zaciski.
Mianowicie chodzi o firmę M-Technik. To jest już Konstantynów Łódzki, ale w zasadzie za zakrętem oczyszczalni ścieków, ulica Kolejowa 11.
Kontakt: Michał Czerwiński, tel. 601250434. Mają stronę internetową, ale Michał mówił, że 3 lata tam nie zaglądał :) http://m-technik.net.pl
Zajmują się głównie renowacją starych aut, ale robią różne rzeczy: piaskowanie, szkiełkowanie, obróbka metalu, malowanie proszkowe.

A teraz do rzeczy, piaskowanie felg aluminiowych to koszt:
- 18" - 55 PLN za sztukę
- 17" - 50 PLN za sztukę
itd...

Natomiast malowanie proszkowe to koszt ok. 200 PLN za komplet, bo mówił że tyle właśnie mu się w piecu mieści.
Czyli piaskowanie i malowanie proszkowe felg 17" to 400 PLN, a 18" to 420 PLN.
Co do jakości usług to mogę śmiało polecić i sam też się teraz zdecyduję.
Jakieś 3 lata temu malowałem tam felgi. Tak wyglądały dwudziestoparoletnie felgi po malowaniu u nich:

DSC03541.jpg DSC03550.jpg

Tak zaciski:
zaciski.jpg

A tak te same felgi przed sprzedażą, po przejeżdżonych dwóch sezonach zimowych:

DSC09377.jpg DSC09378.jpg

Ja na 90 % jestem zdecydowany na oddanie tam moich felg także jak ogarnę to chętnie wrzucę zdjęcia przed i po, zacisków również.
Pozdrawiam, może komuś pomogę tym wpisem - sam szukałem zamiast od razu tam zajrzeć :)

Fajnie, dzięki za odzew, postaram się podjechać tam w tym tygodniu jeszcze. Z Teofilowa nie mam daleko :)

Amortyzatory
Powrót