• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Duże spalanie gazu alfa 1.8

geraldo007

Nowy
Auto
Alfa 156 1.8 TS 2002r
Witam, po ostatnich dwóch tankowaniach zauważyłem że moja Alfa 1.8 TS bardzo dużo gazu pali, tankowana do pełna ok 47 litrów przejechane tylko 330km a drugi raz wyszło 380km, wczesniej mogłem zrobić nawet do 450km na całym zbiorniku (Instalacja LPI Vialle 5-gen) czy to możliwe żeby tyle paliła na klimatyzacji bo ostatnio przeważnie na niej jeżdże, teraz postaram sie bez jeździć i zobacze ile wtedy przejadę kilometrów

Gdyby moja tyle paliła byłbym szczęśliwym człowiekiem :)
Bardzo duże znaczenie ma też jakość gazu z własnego doświadczenie wiem ,że tankująć gaz" no name "potrafię zrobić nawet 100km mniej na pełnym zbiorniku."
Wracająć do twojej instalacji powinien Ci palić mniej niż benzyny tak jest w większości V generacji.

Tak ,wieć zaobserwuj też spalanie benzyny.
Na pocieszenie mogę Ci dodać ,że u mnie rozbieżność spalania lpg jest ogromna od 12-22 L:blink:

no ale dla mnie to jest duże spalanie bo wcześniej palił mi +- 11 litrów, robiłem przeszło 400km zawsze i dojeżdżałem na cpn spokojnie a teraz od ostatnich dwóch tankowań przejechać tylko 330-380km i to jeszcze do cpn daleko, dobrze ze zawsze jest benzyna w zbiorniku i można dojechać

W moim startym aucie z silnikiem 1.6 włączenie klimatyzacji podczas jazdy po mieście powodowało wzrost spalania z 12 do 14-15 litrów gazu.

Amortyzatory
Powrót