Sekwencja strzela ?!

KornelPL

Użytkownik
Auto
AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.
Czesc,

Auto od 6 lat w moich rekach - no i LGP ma prawie 6 lat. Przebieg ciut ponad 170 tys (autentyk). LPG stag4, wtryski OMVL reg, reduktor nie pamietam. Od jakiegos czasu mam takie objaty:

- auto w czasie przyspieszania czasami szarpie, krztusi sie, brak mu mocy,
- na biegu jalowym jak sie szybko wcisnie pedal gazu to najpierw chwile mysli (kolo 1 sekundy) dopiero po chwili podnosi obroty na poczatku troche telepiac autem (to tys obrotow). Czsaami w takiej sytuacji po wcisnieciu gazu do dechy potrafi strzelic jak instalacja mieszalnikowa (!)\
- W gornym zakresie obrotow 4-6 tys chwilami przelacza sie na benzynie (czasami nie zawsze).

Swiece NGK nie maja jeszcze 20 tys zrobione. O co moze chodzic ?

Cewki sprawne? Zawory głowicy szczelne? Wtryskiwacze lpg nie przepuszczają? Sondy działają? Mieszanka prawidłowa? Korekty LT jakie masz?
Mogę tak długo :) ale musisz podać trochę info żeby pomoc.

mi strzeliła i kolektor w 156 rozwaliło,przyczyna nie szczelnosc reduktora gazowego,i taki przewodzikiem poszedł gaz co niepowinien isc i rozszadziło

Cewki sprawne? Zawory głowicy szczelne? Wtryskiwacze lpg nie przepuszczają? Sondy działają? Mieszanka prawidłowa? Korekty LT jakie masz?
Mogę tak długo :) ale musisz podać trochę info żeby pomoc.

Dzieki za szybka odpowiedz. Mieszanke i ustawienia sprawdze jutro u gazora. Tak samo wtryski. A przy okazji - czy gazor bedzie w stanie sprawdzic poprawnosc dzialania sond i to czy cewki sa sprawne - MES nie wyrzuca bledu wypadania zaplonow, wiec nie wiem nawet jaki cylinder w raziec zego.

Może czas najwyższy zregenerować reduktor i sprawdzić /wymienić wtrysku lpg

Wtryski zrobily niecale 50 tys - z tego co czytalem 'regi' powinny dluzej wytrzymac. Reduktor zrobil niecale 60 tys.

a co sie dzieje jak jedziesz na benzynie???reduktor nawet nowy puszczac potrafi obadaj to kolektor ci rozsadzi

Amortyzatory
Powrót