Coś o gazowaniu V6 ...

GrzesiekK, mam jeszcze jedno pytanie: Czy zamiast siedzącej u mnie wkładki F 00C 2G2 063 mogę wsadzić F 00C 2G2 044? czy będą jakieś różnice w działaniu/osiągach

A jak to się stało, że masz 063? Myślałem, że na początku w V6 były 044, a potem zamieniono je na 030...

A jak to się stało, że masz 063? Myślałem, że na początku w V6 były 044, a potem zamieniono je na 030...
Raczej dobrze myślisz bo ta wkładka co jest teraz to do diesla jest a nie do V6

Ja mam 156 po pełnym lifcie no i silnik cf3 i taka przeplywka tam fabrycznie siedzi, 1100 zł nowa... Ale gdzieś się natknąłem ze te wkłady można zamiennie stosować, chociaż troszkę inaczej wyglądają

Wklady można ale one jeszcze myszã mieć takie same parametry

Cześć. Myślę zagazować swoją Alfę 156 2.5 V6 2001r. (192 KM) Za bardzo na LPG się nie znam. Co polecacie? :)

polecamy przeczytac watek.

Dostałem takiego maila po moim pytaniu gazownika. Dobry osprzęt? Polecacie? :)

Zakładamy systemy LPG Stag - jesteśmy rekomendowanym zakładem.
Instalacja Stag 300/6 QMAX ( najnowszy sterownik
Staga, możliwościami przewyższa systemy konkurencyjne, np BRC ) z
reduktorem 250 kM i wtryskami Hana lub Barracuda ok. 3000 pln. Instalacji
BRC akurat nie montujemy, ew serwisujemy, nie uważam żeby były lepsze,
na pewno droższe

Ja ostatnio robiłem mały remoncik instalacji i gazor pow mi żeby nie zakładać wtryskow Hana no maja dużo reklamacji na nie. Barracuda jak najbardziej. Reduktor założyli mi KME gold

Ja już mam trzeci rok i sá ok.

Dostałem takiego maila po moim pytaniu gazownika. Dobry osprzęt? Polecacie? :)
Bierz wtrysk. BARRACUDY i red. KME GOLD GT - jeśli jeszcze nie jest dostępny w Twoim rejonie to poczekaj chwilę.

PS
Oczywiście zdjęcia do ręki gaziarza by wiedział co gdzie i jak się wierci/montuje.

Bierz wtrysk. BARRACUDY i red. KME GOLD GT - jeśli jeszcze nie jest dostępny w Twoim rejonie to poczekaj chwilę.

PS
Oczywiście zdjęcia do ręki gaziarza by wiedział co gdzie i jak się wierci/montuje.

Właśnie!!!jak mu nie powiesz-pokażesz co i jak to zrobi Ci śmietnisko pod maską:) odrazu wkrecalby sie w kolanka itp:/

A gdzie znajdę dobre zdjęcia? Na FB ktoś mi pisał, że są tutaj na forum, ale nie mogę znaleźć :p albo źle szukam. Podeślecie coś? :)

A gdzie znajdę dobre zdjęcia? Na FB ktoś mi pisał, że są tutaj na forum, ale nie mogę znaleźć :p albo źle szukam. Podeślecie coś? :)
Na 19 stronie sa fotki i np nawiercanie podstaw:

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• V6_LPG03.JPG
    V6_LPG03.JPG
    252.8 KB · Wyświetleń: 228
  • V6_LPG04.JPG
    V6_LPG04.JPG
    245.6 KB · Wyświetleń: 233
Lesiu, widzę że jesteś z Grudziądza, to może podpowiesz mi gdzie dobrze zagazują mi moją V6? Jestem z Iławy, więc tak naprawdę do Ciebie mam kawałek drogi... Znasz kogoś z naszych okolic? Chciałbym ogarnąć to jeszcze w tym miesiącu.

Planuje mniej więcej taki zestaw:

Sterownik: coś ze Staga, może ktoś podać jakiś dobry i wytrzymały.
Reduktor: KME Silver/AC R01 RED - tutaj dylemat.. Może coś innego? Chciałbym żeby pracowało właściwie w każdym zakresie obrotów i przy każdej prędkości.
Wtryski: Raczej HANA, tylko nie wiem jaki kolor.. Zielony będzie odpowiedni do 180KM?
Butle i cała reszta osprzętu zostawiam do wyboru montażyście, jednakże "zbiornik" chciałbym w kole zapasowym i wlew pod klapką od PB.

Ostatnia edycja:
Okej, teraz już wszystko znalazłem :D Nie czytałem od początku po prostu więc przeoczyłem :) Trzeba będzie pokazać gazownikowi fachową robotę. Wielkie dzięki za pomoc :)

Tytanowy, Silver nie obrobi Ci tego. Nie sugeruj się tak mocą w KM, bierz to co sprawdzone i wymienione w wątku.

Amortyzatory
Powrót