Coś o gazowaniu V6 ...

A szczelne te wkrętki bo te podciśnienie to coś za duże jest.Chyba że ta instalacja tak pokazuje

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Nie podejrzewałem nieszczelności na wkrętkach. Poprzednia fota była dość historyczna. Obecnie wygląda to tak:
Mapy Pb/LPG ładnie się pokrywają.
Mapa Pb LPG.jpg
Natomiast czasy wtrysków LPG znacznie różnią się od Pb.
Podciśnienie wydawało mi się być OK. Macie inne ? jakie / jakie powinno być?
Czasy wtrysków.jpg
Ponownie wykonałem test wtryskiwaczy i oczywiście wynik z kosmosu. Zdrowy rozsądek sugeruje ze jeśli ten test jest rzetelny to w ogóle nie powinno to jeździć... czy jestem w błędzie?
Test wtryskiwaczy 09.08.02016.jpg
I pojawiły się pewne błędy.

Temp reduktora spadła do 16 st...
Błędy 09.08.2016.jpg
Zapętlone wtryskiwacze.
Błąd wtryskiwacze.jpg
Czy to świadczy o niedomagającym reduktorze, o kiepskim ustawieniu czy coś zupełnie innego?

Hej
Ponownie pytanie.
Jakie macie podciśnienia na biegu jałowym w swoich V-kach ?
I czy ktoś miał doświadczenie z KME Silver w swoim aucie?
U mnie bez zmian nadal obroty spadają i silnik przygasa. Dodatkowo zauważyłem ze w zasadzie na zimnym silniku to się nie dzieje...

O.46-0.47 - jeśli masz tyle to masz wszystko idealnie.
Ja mam od 80kkm hana zielona i gold na miedzi 8mm ze stagiem. Ogólnie klasyka. Zero problemów do niedawna - zaczyna mi albo jakiś wtryskiwacz puszczać albo podciśnieniem idzie. Czasem po postoju trudniej odpalić. Sprawdzę niebawem.

Dokładnie, 0.46 około.
Silver nie wyrobi, a Golda też nie polecam, chociaż posiadam.
Dopóki miałem zaraz przy silniku - nie było problemu, poszedł w błotnik i mu zimno :(

Ok dzięki. U mnie jest 0.44 wiec nie upatruje nieprawidłowości.
Możecie podzielić się zdjęciami miejsca zamocowania reduktor w waszych V-kach zwłaszcza w 166 żeby nie było mu za zimno ?
I jescze jedno pytanie bo rozumiem że Silver może nie wyrabiać przy butowaniu, ale czy możne on mieć jakiś wpływ na falowanie na jałowym (tylko na lpg ) i przysiadanie obrotów podczas redukcji przy hamowaniu?

Nie mam pojęcia, ale stawiam na montaż. Znam kilka v6 i chodzą perfekt zrobione przez mojego kumpla.

Ostatnia edycja:
Panowie, jakie dysze do Golda i Barracud w 2,5?

Dla potomnych: wierciłem wiertłem 2,7mm i przy ciśnieniu 1,0 wychodzi mnożnik ok. 0,95 przy 17ms

Ostatnia edycja:
Powoli myślę o instalce do 164 v6 24v jest tam Motronic M1.7. Pytanie jaki sterownik lpg wybrać żeby nie było przerostu formy nad treścią ? Czy pchanie lpg-tech 326 ,stag 300 ma sens ? Wtrysk 2 grupy po 3 wtryskiwacze.

Ostatnia edycja:
Witajcie, przeczytałem cały temat, ale im bardziej zagłębiałem się w temat, tym jeszcze więcej pytań powstawało w mojej głowie. Najpewniej będę zakładał instalację gazową dla silnika 3.0 V6 24V o mocy 248 KM (wykres z hamowni), chciałbym, aby całość była profesjonalnie złożona i nie sprawiała problemów z powodu źle dobranych komponentów, dlatego nie będę poszukiwał żadnych półśrodków.

Czy dawaliście Waszym gazownikom jakieś wstępne rady przed montażem? Na pewno chciałbym odpowiednio ukryć instalację i nie wwiercać się bezpośrednio do baranów, tak, aby nie oszpecić silnika.
Jaki najbardziej optymalny byłby zestaw dla silnika? Myślałem, aby pozostać przy IV generacji, gdyż V to wydatek rzędu 6-7 tys.

Witajcie, przeczytałem cały temat, ale im bardziej zagłębiałem się w temat, tym jeszcze więcej pytań powstawało w mojej głowie. Najpewniej będę zakładał instalację gazową dla silnika 3.0 V6 24V o mocy 248 KM (wykres z hamowni), chciałbym, aby całość była profesjonalnie złożona i nie sprawiała problemów z powodu źle dobranych komponentów, dlatego nie będę poszukiwał żadnych półśrodków.

Czy dawaliście Waszym gazownikom jakieś wstępne rady przed montażem? Na pewno chciałbym odpowiednio ukryć instalację i nie wwiercać się bezpośrednio do baranów, tak, aby nie oszpecić silnika.
Jaki najbardziej optymalny byłby zestaw dla silnika? Myślałem, aby pozostać przy IV generacji, gdyż V to wydatek rzędu 6-7 tys.

Ręce opadywują - trochę poswięcenia , w wątku jest wszystko wraz z dokumentacją zdjęciową

Kwiczę ;D

Bajtek, swoją 156tka 3.0 na stagu300 i hanach a obecnie barakudach w ciągu 5 lat zrobiłem już ponad 150tys km, to przy mojej nodze daje 45tys zł na lpg lub ponad 90tys zł na benzynę. Od montażu nie miałem absolutnie żadnych problemów z gazem poza wymianą filtrów(najlepiej samemu) i wtryskiwaczy po 100tys, za komplet barakud dałem jakieś 700zł.
Na hamowni wypluła mi 4km mniej niż na benzynie a to głownie dlatego, że sam się tą mapą zabawiam.
Najlepszy gazownik, którego moge ci polecić to dretan w tanowie, jeżeli ta zabawka passionatiego ma jeździć gdzieś dalej niż na zloty to.. sam policz :)

Profanacja !
Ręce lecą w dol...

Oj i to straszna! Samochód jest po to, aby z niego korzystać ;)

Kwiczę ;D

Bajtek, swoją 156tka 3.0 na stagu300 i hanach a obecnie barakudach w ciągu 5 lat zrobiłem już ponad 150tys km, to przy mojej nodze daje 45tys zł na lpg lub ponad 90tys zł na benzynę. Od montażu nie miałem absolutnie żadnych problemów z gazem poza wymianą filtrów(najlepiej samemu) i wtryskiwaczy po 100tys, za komplet barakud dałem jakieś 700zł.
Na hamowni wypluła mi 4km mniej niż na benzynie a to głownie dlatego, że sam się tą mapą zabawiam.
Najlepszy gazownik, którego moge ci polecić to dretan w tanowie, jeżeli ta zabawka passionatiego ma jeździć gdzieś dalej niż na zloty to.. sam policz :)

Dokładnie, miesięcznie robię ok. 2000 km, cały temat przeczytałem od podszewki, dodatkowo przejrzałem kilka rozmów na lpg-forum i mam już pewne rozpoznanie. Z ciekawości dodam, że nie jesteś pierwszą osobą, która mi mówi o gościu z Tanowa (cena kilkuset zł więcej nie gra roli, zależy mi na tym, aby całość służyła przez kolejne lata), komplet chciałbym wypada bardzo podobnie:

Wtryski: Alex Barracuda pojedyncze
Reduktor: KME R2 TWIN lub KME GOLD GT
Sterownik: STAG 300 lub LPG TECH 326
Przewody: Faro

Wszystko odpowiednio zamontowane względem zdjęć od chłopaków. Mocno w mapę ingerowałeś?

Ostatnia edycja:
Ponieważ zdjęcia mojej instalacji lpg wcięło z tego wątku, a mam prośbę od dwóch osób o ponowne dodanie lub przesłanie zdjęć, to pozwoliłem sobie zrobić ogólnodostępny album na fejsie.
Mam nadzieję że Moderatorzy łba mi nie urwą, a jakby co to będzie skąd odtworzyć to, co w tym wątku brakuje.
Dodam jeszcze potem zdjęcia modyfikacji instalacji (np. podgrzewanie reduktora)

https://www.facebook.com/millennium...1073741825.100011546440067&type=3&pnref=story

Lepiej załóż techa zamiast staga.Miałem staga i techa także porównanie mam

P9 android 7.0 beta

Jeśli to było do mnie to sterownik tech leży w domu tylko czasu nie mam. Niby to tylko przepięcie jednego i drugiego (chwila), ale dochodzi jeszcze strojenie (to juz trochę dłużej), nie mam przekonfigurowanego modułu bluetooth, no i kurde wskaźnik nie będzie działał jak trzeba

Amortyzatory
Powrót