Coś o gazowaniu V6 ...

Ja w swojej 166 3.2V6 mam taki setup:
- Alex Barracuda pojedyncze
- KME GOLD GT
- LPG TECH 326 OBD

Wszystko śmiga bez problemu, nic nie stwarza problemu. Bez cienia wątpliwości mogę ci polecić "nad warsztat" NEPTUN , w Koszalinie. Pełen profesjonalizm , zero ściemy znajdą się na tym co robią.

DejW HTC

Ja w swojej 166 3.2V6 mam taki setup:
- Alex Barracuda pojedyncze
- KME GOLD GT
- LPG TECH 326 OBD

Wszystko śmiga bez problemu, nic nie stwarza problemu. Bez cienia wątpliwości mogę ci polecić "nad warsztat" NEPTUN , w Koszalinie. Pełen profesjonalizm , zero ściemy znajdą się na tym co robią.

DejW HTC

A jak z montażem?

Oczywiście tak jak chciałem, wiercili w podstawę baranów, chciałem nowe uszczelki no problem, wszystko przemyślane, ładnie poukładane, pełna profeska!

DejW HTC

Wtryski: Alex Barracuda pojedyncze
Reduktor: KME R2 TWIN lub KME GOLD GT
Sterownik: STAG 300 lub LPG TECH 326
Przewody: Faro

Dobry setup. Ja właśnie landi omegasa sam zamieniłem na LPGTecha 326 i barracudy 115. Jedynie co zostało to reduktor IG1 Nie żałuje żadnej wydanej złotówki na techa i baracudy. Wcześniej miałem dwie trójki medów na 2 głowicy i wężykami doprowadzone do baranów. Teraz porobione nawierty w podstawach i osobne wtryski. Całkiem inna praca motoru na gazie i wizualnie super.
Bardzo łatwa i intuicyjna obsługa techa to duży plus. Tworzenie map dla lpg to nie problem byle tylko mieć jakiś kawałek autostrady koło siebie.

Napisałem do trzech polecanych warsztatów, dwa kolejne odwiedziłem osobiście i prawie wszędzie identyczna odpowiedź - nie montujemy tak słabych komponentów, proponujemy doskonałą i sprawdzoną instalację BRC Plug & Drive dla tego silnika.

Dodatkowo wspominają o systemie lubryfikacji. Koszty to 4500 zł (+ 300 za lubryfikator) i 4750 zł (u konkurencji za prawie identyczny zestaw).

Ta i z brc będziesz skazany tylko na serwis a lubrifikacja to najwyżej ci kolektor zasyfi.

P9 android 7.0 beta

Słabe komponenty ,a w czym to brc jest niby lepsze ?
Jeżdziłem na stagu 0 problemów jeżdżę na techu i też zero problemów a w podpisie widać co miałem gazowane

P9 android 7.0 beta

Nie będę ci doradzał bo nie jestem fachowcem i w tej dziedzinie jestem tylko użytkownikiem ale na obronę BRC mogę wspomnieć, że mam 156 2.5V6 z gazem BRC Sequent 56 z lubryfikacją. Instalacja montowana właśnie w Koszalinie w serwisie Boscha (wcześniej właścicielem auta był właściciel serwisu). Ja mam autko od wakacji i przejechałem ok. 6000km - Gaz montowany w roku 2013. i szczerze mówiąc działa to bezobsługowo.
Wcześniej miałem Lancie Kappe 2.0 też z gazem BRC Sequent 56 i przejechała ok. 80k na gazie bezawaryjnie potem sprzedana.
Nie mam porównania jazdy na innej instalacji. Minusem jest na pewno cena i to, że jesteś skazany na warsztaty współpracujące z BRC oraz że nie za ładnie to wyglada w Busso ale plusem to, że instalacje są jednolite a ewentualną usterkę usuniesz wszędzie w Polsce i nie tylko bo tych warsztów jest od groma.

Nie będę ci doradzał bo nie jestem fachowcem i w tej dziedzinie jestem tylko użytkownikiem ale na obronę BRC mogę wspomnieć, że mam 156 2.5V6 z gazem BRC Sequent 56 z lubryfikacją. Instalacja montowana właśnie w Koszalinie w serwisie Boscha (wcześniej właścicielem auta był właściciel serwisu). Ja mam autko od wakacji i przejechałem ok. 6000km - Gaz montowany w roku 2013. i szczerze mówiąc działa to bezobsługowo.

Zawsze się zastanawiam po takich wpisach, czy rzeczywiście jest tak pięknie... ja u siebie miałem (w sumie to jeszcze mam, ale już nie używam) Prinsa i też tak myślałem... aż po jakimś tam czasie okazało się, że to jednak nie jest złudzenie, że Alfa zamulona. Hamownia prawdę ci powie, i tam wyszło że zdechło 20KM. Ja wiem, że V6 jest mocne i człowiekowi się wydaje że wszystko OK. Ale instalacja "bezobsługowa" to jedno (moja taka była), ale żeby jeszcze trzymała parametry i nie rozjeżdżała map ECU na Pb... sprawdzałeś, czy na LPG masz pełną moc swojej V6?

To, że działa bezobsługowo to fakt. Nie pisałem też, że jest pięknie i nie ma ubytku mocy bo jakiś na pewno jest, zależnie od instalacji mniejszy lub większy. Swojego auta nie sprawdzałem na hamowni a subiektywne odczucia to sobie możemy darować.

Nie wiem tylko czy chodzi Ci o to, że gaz to ogólnie zło czy raczej pijesz do BRC. Odezwałem się w temacie tylko dlatego, że wiele osób krytykuje tą firmę, natomiast moje doświadczenia są pozytywne.
Zdaję sobie sprawę, że gaz to "mniejsze zlo" i osobiście gdyby mnie było stać zdemontowałbym instalację bo nie jestem mega fanem lpg, ale przy moim korzystaniu z auta jest to różnica ok. 5000pln rocznie - dla mnie sporo. Na obecną chwilę gaz u mnie zostaje pomimo swoich wad.

Ostatnia edycja:
Nie wiem tylko czy chodzi Ci o to, że gaz to ogólnie zło czy raczej pijesz do BRC. Odezwałem się w temacie tylko dlatego, że wiele osób krytykuje tą firmę, natomiast moje doświadczenia są pozytywne.
Zdaję sobie sprawę, że gaz to "mniejsze zlo" i osobiście gdyby mnie było stać zdemontowałbym instalację bo nie jestem mega fanem lpg, ale przy moim korzystaniu z auta jest to różnica ok. 5000pln rocznie - dla mnie sporo. Na obecną chwilę gaz u mnie zostaje pomimo swoich wad.

Do niczego nie piję. Sam używałem LPG jak jeździłem Alfą na co dzień, bo koszt Pb zabija. Chodzi mi o znalezienie takiej instalki, która nie rozjeżdża map na Pb. Są takie, bo zdarzają się ludzie którzy mają na hamowni identyczne pomiary LPG vs Pb i tak mają cały czas, w sensie nie rozjeżdża im się to w czasie. I takich instalacji trzeba szukać. U mnie Prins mimo że taki drogi i chwalony się nie sprawdził - być może kwestia speca od regulacji.
Tak czy inaczej sprawdzenie na hamowni to koszt 50-100zł i IMO warto przynajmniej raz w roku sprawdzić, czy w aucie wszystko jest OK - bo jak trzyma moc na obu rodzajach paliwa, to znaczy że silnik i zasilanie w dobrej kondycji :)

Założone według wskazówek z forum, wszystko zamontowane profesjonalnie po trasie średnie spalanie gazu 10-12l, w mieście 12-15l. Obecnie chodzi perfekcyjnie, na każdym biegu do końca, jak się zrobi ciepło pojadę na hamownię.

15935254_1360756943942688_428108885_o.jpg

Wtryski: Alex Barracuda
Reduktor: Romano RIS MAX
Sterownik: LPG TECH 326 OBD

Założone według wskazówek z forum, wszystko zamontowane profesjonalnie po trasie średnie spalanie gazu 10-12l, w mieście 12-15l. Obecnie chodzi perfekcyjnie, na każdym biegu do końca, jak się zrobi ciepło pojadę na hamownię.

Pokaż załącznik 219334

Wtryski: Alex Barracuda
Reduktor: Romano RIS MAX
Sterownik: LPG TECH 326 OBD
Gdzie montowana ?

DejW HTC

Ponad 170 KM od domu, NEPTUN w Koszalinie ;)
Ja do nich jechałem 120 km w jedną stronę [emoji2] , ale naprawdę warto! zrobiłem 30 tys. km na LPG , średnia z tego dystansu to 14.7 ale ja mam 3.2V6[emoji2]

DejW HTC

Szerokości na nowym paliwku!
Oby wszystko chodziło na tip top :)
Jestem ciekaw tej hamowni :)

Sam jestem ciekaw pomiaru na hamowni.. rocznie robie okolo 10 tys km i tak chodzi mi po glowie myśl o instalacji lpg tylko najbardziej nie chce spadku mocy.. ;P

Co wy macie z tym spadkiem mocy?
Przecież ponad 90% czasy każdy z nas jeździ na pół gwizdka bo się po prostu inaczej nie da.
A jak czasem będziesz chciał poszaleć to se wypstyknij te G lub LPG zależy co tam będziesz miał napisane na kneflu i daj po garach.

Na LPG nie ma spadku mocy.Jest sporo wykresów na naszym forum które to potwierdza

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót