Regulacja - Tarnow - Rzeszow

• Autor wątku Autor wątku dbh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

dbh

Nowy
Auto
AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005
Witam
Mam 156 1,8TS z gazem ktory byl zamontowany jak juz kupilem fure, nie wiem jaka to instalacja ale ostatnio szlag mnie trafia.
Rano jak sie rozgrzeje i przelaczy na LPG to zero mocy, ciezko ruszyc ze skrzyzowania, musze szybko biegi zmieniac bo obroty spadaja i moze zgasnac, jak sie rozgrzeje bardziej to jest troche lepiej.
Druga sprawa to spalanie - na poczatku palila 10/100km, teraz 12-13/100km.
Poszukuje dobrego zakladu w rejonie Debicy wiec wchodzi w gre Rzeszow, Tarnow, Mielec itp. Mozecie cos doradzic?
pozdro

wiem, że dobry warsztat jest w Rzeszowie na ul. Krakowskiej. Wlatując od strony Dębicy mijasz Orlen po prawej i na przewężeniu drogi skręcasz w lewo (powinieneś mieć tam duży szyld ELPI GAZ - tak nazywa się ta firma).

kolego a nie orientujesz sie czy maja tam czynne w soboty? a jezeli nie to jesli zostawie auto rano to zrobia przez caly dzien ?
raz zostawilem auto w firmie Sinja w Rzeszowie na caly dzien, jak przyjehcalem pod odbior auta o 1430 to chyba gosc dopiero sie bral za auto, podpial pod kompa po jakies 40min testow stwierdzil ze trzeba auto zostawic im na caly dzien (jeszcze raz) - tylko zastanawia mnie co robili przez ten caly dzien dlatego chcialbym jakas inna firme niz Sinja

jeśli paliła 10 a teraz 12-13 to chyba nic poważnego. Moja pali min 10 a na zimę 12-13 i wiecej. I tak jest co roku więc nawet nie interweniuję. warsztatu ci żadnego nie polecę, bo jak byłem ze swoją po gazownikach to żaden nic konkretnego mi nie zrobił bo mam holendra. odrazu odmawiali jakiejkolwiek interwencji. po czasie znalazłem mały konkretny zakładzik ale pan tam naprawia tylko holenderskie instalacje i nie od ręki.

jeśli paliła 10 a teraz 12-13 to chyba nic poważnego. Moja pali min 10 a na zimę 12-13 i wiecej. I tak jest co roku więc nawet nie interweniuję. warsztatu ci żadnego nie polecę, bo jak byłem ze swoją po gazownikach to żaden nic konkretnego mi nie zrobił bo mam holendra. odrazu odmawiali jakiejkolwiek interwencji. po czasie znalazłem mały konkretny zakładzik ale pan tam naprawia tylko holenderskie instalacje i nie od ręki.
kolego chodzi o to ze kupilem auto w styczniu tego roku i wtedy palila ok 10, ostatnio zatankowalem na full, zrobilem 90km i zostalo pol zbiornika :( katastrofa.
przyznam sie ze nie wymienialem jeszcze filtrow od gazu - czy to moze miec jakis wplyw na zdecydowane zwiekszenie spalania i jakies szarpania na zimnym silniku ?

przyznam sie ze nie wymienialem jeszcze filtrow od gazu - czy to moze miec jakis wplyw na zdecydowane zwiekszenie spalania i jakies szarpania na zimnym silniku ?

Hehehe... no raczej zasadniczy wpływ ;)

Jeśli nie wymieniałeś jeszcze to najwyraźniej czas ;)

kolego a nie orientujesz sie czy maja tam czynne w soboty? a jezeli nie to jesli zostawie auto rano to zrobia przez caly dzien ?
raz zostawilem auto w firmie Sinja w Rzeszowie na caly dzien, jak przyjehcalem pod odbior auta o 1430 to chyba gosc dopiero sie bral za auto, podpial pod kompa po jakies 40min testow stwierdzil ze trzeba auto zostawic im na caly dzien (jeszcze raz) - tylko zastanawia mnie co robili przez ten caly dzien dlatego chcialbym jakas inna firme niz Sinja

wiem, jak to czasami jest, ale ja i moi znajomi nie mieliśmy z nimi takich problemów. kontakt do nich to :
35-506 RZESZÓW
Ul. Krakowska 150
PODKARPACKIE (0 17) 860-23-00
(0 17) 863-71-14
rzeszow@elpigaz.com

ale może rzeczywiście najpierw powinieneś powymieniać filtry i ewentualnie dopiero wtedy jechać na jakąś regulację ?? filtr pewnie kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym za kilka złotych a dojazd do Rzeszowa z Dębicy to pewnie nieco większy wydatek :)

Ostatnimi czasy bywam służbowo w Rzeszowie 3-4dni w tygodniu, jeśli cię strasznie nie goni czas, będę koło środy znowu w Rzeszowie, mogę wieczorem zabrać się za to auto tylko zerknij jaki masz sterownik pod maską, żebym zabrał ze sobą odpowiedni soft i interfejs.

Grzesiek jutro postaram sie wymienic filrtry moze przy okazji zrobie rozeznanie co do nazwy instalacji (podobno zenit), nie ma problemu chetnie poczekam do przyszlego tygodnia bo wole zeby sie tym zajal ktos kto ma wzgledne pojecie o tym co robi.
bedziemy w kontakcie

Ja reguluję w czakramie na baczyńskiego.
Jestem zadowolony, ekpia młoda, więc trzeba przy nic stać, ale chłopaki kumate i dobrze robią.

Ostatnia edycja:
Zenit i wszystko jasne ;] Zmieniła się temperatura na dworze i korekty po temp. gazu dają znać o sobie ;] Ten typ tak ma, sterownik ma słabe korekty temperaturowe, dwa razy do roku się ją reguluje jak ma być OK ;] Trzeba się przyjrzeć gdzie siedzi pomiar temp. gazu, jak prowadzony jest wąż z odparowanym LPG i warto go termicznie zaizolować. Jak masz cyfrówkę pyknij fotki spod maski.

filtry wymienilem, wiec mozemy sie Grzesiek na srode umowic na regulacje w Rzeszowie.
daj znac o ktorej Ci pasuje. ja pracuje do 1630 wiec kolo 1730 moge byc w Rzeszowie
pozdro

W tym tygodniu nie planuje jednak wyjazdu w podkarpacie.

Amortyzatory
Powrót