I jak tam sprawuje się silnik jts na gazie ? Mam 159jts i też bym chciał go zagazować ...... tylko czym ????
[QUOTE=pawelgry;649812]Domyślnie 159 jts
I jak tam sprawuje się silnik jts na gazie ? Mam 159jts i też bym chciał go zagazować ...... tylko czym ???? [/QUOTE
Od czerwca kiedy pisałem tu ostatni post w zasadzie się nic nie zmieniło. Przybyło tylko kilometrów.
Rozglądałem się za instalacją wtrysku gazu w stanie ciekłym wykorzystującej fabryczne wtryskiwacze ale na razie nic nie znalazłem do JTS-a w przeciwieństwie do VV-owskich FSI . Do JTS-a proponowali mi znowu wkręcanie wtrysków w kolektor co przy tym silniku to żadna rewolucyjna zmiana.
---------- Post added at 19:30 ---------- Previous post was at 19:29 ----------
Ostatnio edytowane przez Dariusz156 ; 09-09-2011 o 07:36
na stronce firmy Vialle jest dokładny opis instalki wykorzystującej fabryczne wtryskiwacze Pb. Podobno równie dobrze chłodzą się wtryski gazem. Ciekawe czy jest to na tyle dopracowane żeby można było spokojnie pakować się w gazowanie np 3.2 jts?
To ja wszystko wiem.
Przeszukiwałem NET nie raz , wykonałem dziesiątki telefonów.I rzeczywistość jest taka że jak nie masz VV lub czegoś z jego rodziny to w Polsce nie ma szans na taką instalkę do JTS-a .Przynajmniej jeszcze dwa miesiące temu.Niech ktoś mnie poprawi będę wdzięczny.
Moja Bella
Mino wszystko myślę że niedługo ktoś się za ten temat weźmie bo sporo JTS-ów lata po pl a diesel zwyczajnie traci sens. Teraz praktycznie wszystkie marki zastępują dotychczasowe zasilanie właśnie niby lepszym bezpośrednim, więc gazownicy w końcu zwąchają biznes.
Niestety ja dzwoniłem już chyba wszędzie gdzie się tylko dało i u nas nie można założyć instalacji...
W sumie może by się opłacało przy dzisiejszych cenach paliwa.
Właściwie to do silników 2.0 można ale 2.2 już niestety nie![]()
Ostatnio edytowane przez Spider82 ; 14-12-2011 o 16:40
Niektóre systemy lpg do wtrysku bezpośredniego działają tak,że co jakiś czas włącza się zasilanie pierwotne (benzyna) żeby się wtryskiwacze nie zapiekły , inne systemy włączają benzynę np. na tkzw wolnych obrotach.Coś więcej dowiesz się u profesjonalnego gazownika![]()