strzela mi jak na sylwestra

• Autor wątku Autor wątku toca
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

toca

Guest
hejka, od dzis mi na poczatku na gazie strzelalo i na wolnych obrotach silnik chodzil jak nie na wszystkich baniakach.
jak przelaczalem na benzyne po jakims czasie sie ulozylo ale teraz nawet na benzynie mi tak chodzi jedynie tylko nie strzelala.

co moge zrobic, mechanik tu w londynie mowi ze to zly gaz i mam sie przyswyczic ale szczela na max.

moga to byc swece?? lambde mam nowa wszystkie filtry mam nowe, w sumie caly serwis oprocz swiec jest nowy KOLEGO STARAJ SIE ROBIC MNIEJ BLEDOW UZYWAJ PRZYCISK ,,PISOWNIA,,

no auć, moja biedna bella,a tu nikogo nie znam co sie zna na alfie

Wiem, że przebicia mogą być z różnych źródeł i jednym z nich są na pewno świece. Może wymiana by pomogła, pozdrawiam

Jezeli strzela ci i na benzynie to juz cos jest kiepsko.napisz jaka to instalka to raz.dwa pojezdzij troche na benzynie,aha i zakrec butle!! zaworek pod ta plastikowa kopula i powiedz czy tez sa takie klocki na benzynie.

jak na benzynie to nie szczela, mowia mi tu ze gas jest do d... , mam stag300 , w budowalem jakies 3 tyg temu zrobilem juz na niej 4000km bez problemu,wyjezdzam teraz cala butlei zatankuje nowy gaz.szczela mi z tlumika,tak slyszalem jak zostawilem samochud na luzie

do Piotriix

napisales rob mniej bledow,

sorry, mam 23 lata szczego 18 zylem w niemczech i 1 w angli.polski sie uczylem jak babcia zyla albo z neta.jak ci niemiecki tak pojdzie jak mi polski to bym sie tak nie obrazil

dlatego jest przycisk ,,pisownia,, mozesz na biezaco sprawdzac pisownie. powodzenia w nauce.aha nie jestem alfa i omega aby znac zyciorys kazdego usera :mrgreen:

Załóż peszle(plastikowe osłony) na przewody wysokiego napięcia o na przewody wodne..żeby ioskry miedzy nimi nie skakały. Zmień świece, sprawdź na kompie czy mieszanka nie jest zbyt uboga.

przed wyjazdem do angli mi instalator jeszcze dysze na większe zmienił,moze za duza dawkę teraz dostaje??

dzwoniłem do polski i instalator mi prog chce wyslac i mam se ustawic tak jak mi powie.
problem ze nie znam tu zadnego warsztatu z autogasem

Nie wiem czy ci to pomoże w czymś ale może powinieneś zawsze ją odpalać z benzyny i potem dopiero na gaz przełączać no i jak auto zostawiasz na noc to też przed wyłączeniem auta przełączyć na benzynę - u mnie właśnie tak to jest, jeśli wieczorem wyłączam na gazie to niemalże za każdym razem rano mam pewne że mi strzeli.
PS - językowo z polskim, jak na twoją sytuację jesteś rewelacyjny - mój kuzyn, który jest w niemczech od 5-go roku życia ma takie problemy z pisaniem po polsku, że np. sformułowanie "w namiocie" napisał "w na miodzie" :lol: Także niczym zupełnie się nie przejmuj, pozdrawiam :D

dzięki adams, jezdze teraz na benzynie i wszystko działa lux, wymienie zaraz swiece i zobaczymy czy będzie jakaś roznica ,m bo na gazie juz wogule nie da sie jezdzic,lampka wtryskow sie znowu zapala

Nie ma problemu :D Odnośnie świec polecane są (ja też jeżdżę na nich) specjalne świece do aut z instalacją gazową czeskiej firmy "brisk" - mają trochę krótszy przeskok iskry dzięki czemu zmniejsza to ryzyko strzału no i generalnie auto lepiej na się zachowuje na gazie

takie gdybanie
jak strzela to strzela wymien przewody + swiece i problem z głowy a ajak nie wymieniz i będziesz czekac bo moze przestanie to silnik sobie wyremontujesz przy okazii!!! ( sprawdz uszczelke gumowa na dolocie powietrza bon pewnie sie zsuneła i zasysa lewe powietrze przy okazii )
takie jest moje zdanie mysle ze na 99%

w sumie nie napisales jaka to instalacja .zwykla czy sekwencja.ja osobiscie stawiam na zle ustawiony gaz i konsekwencja jest rozjazd map w ecu benzynowym

nie gdybalem tylko chcialem wiedziec co to moze byc, swiece juz mialem od dwoch mies bo jeszcze w firmie na % kupilem.

nie mialem czasu wymienic swiece bo w huj god, pracy mam.
ale dzis mialem krotko czas, wymienilem i nie szczela jedynie jeszcze troche rzuca silnikiem ale bardzo slabiutko

a do instalacji to sekwencja stag 300

no i po problemie
3a szukac najprostszych rozwiązan ( najczesciej tak własnie jest ) a jak nie pomorze to dopiero cos głebiej jeszcze kabelki sobie wymien jak nie wymieniałes ?? i bydzie jak 3a:)

niewiadomo jak dlugo go jeszcze bede mial,bo planuje sprzedac malutka,
jak sie nie znajdzie szybko nowe autko to chyba wymienie jeszcze

Amortyzatory
Powrót