Max 2000 Obrotów na LPG

• Autor wątku Autor wątku Xanas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

Xanas

Guest
Witam
Posiadam takowy problem z moim samochodem. A więc mój samochod na gazie nie osiaga wiecej niz 2k obrotów. Do 2k przyspiesza normalnie a później juz jak by odcinał zapłon. Jest to gaz II gen i podejrzewam parownik.
Serdecznie proszę o jakieś podpowiedzi.

może regulacja by sie przydała. Jak tylko do 2k to napewno dawka za uboga. jak przepustnnica jest słabo otwarta to jakoś jeszcze jedzie, ale jak zapotrzebowanie na paliwo rośnie to za mało lpg do ilości powietrza i stad problemy. a na powietrzu noe widziałem zeby ktoś jexdził. i to nie parownik tylko regulacja dawki na weżu.regulacje lpg przeprowadza sie na obrotach jałowych,następnie pod obciązeniem silnika i to gwarantuje dobrą mieszanke i radość z jazdy, choć jesli za bogata mieszanka to tez nie pojeździsz. Na parowniku to masz od ustawienia obrotów.a tak na marginesie ile pali twoja bella??

Na parowniku to masz od ustawienia obrotów.a tak na marginesie ile pali twoja bella??

Ludzie, nie od obrotów tylko od napięcia wstępnego sprężyny membrany regulatora II stopnia, więc tym regulujesz "czułość" reduktora na zmiany podciśnienia w dolocie co wpływa właśnie na pracę na biegu jałowym, regulacja na wężu do miksera to kryza odpowiadająca za max. dawkę LPG.

nom ok. chodzi o to samo tylko ładniej to ująłeś.Ja tak na "chłopski rozum"tłumaczę

Dobra problem rozwiązany poruszałem kabelkami(od gazu wszystkimi które dało się odłączyć) i wszystko śmiga. Nie wiem ile pali, ale nie sądzę ze więcej niż 12 l/km tankuje 30 l i starcza na jakieś 270km

Amortyzatory
Powrót