Seicento MPI a instalacja LPG

puotek

Nowy
Auto
156FL Q2
Witam,
Od pewnego czasu poszukuję małego i taniego w utrzymaniu autka.
Piszę na tym forum, bo to jedyne na którym bywam.
Znalazłem takiego pacjenta:
Fiat Seicento 1.1 MPI 2003r.
Posiada on następującą instalację gazową (dokument):
Zbiornik IRENE tor. 565/200/34 wew.
Elektrozawór gazu River
Wielozawór Tomasetto
Obudowa wielozaworu Irene tor.
Reduktor/parownik Tecno
Wlew paliwa Tomasetto
Urządzenie wtrysku gazu Nie dotyczy
System wtrysku lub kontroli Lambda Bingo

Może mi ktoś powiedzieć czy ta instalacja w tym silniku może być?
W temacie LPG jestem kompletnie zielony i byłby to mój pierwszy samochód z instalacją.
Jeśli taka instalacja jest odpowiednia, to co powinienem zrobić po zakupie tego auta? Mam na myśli czynności związane z serwisowaniem tej instalacja.

Pozdrawiam,

PS. Spieszcie sie, do jutra muszę podjąc decyzję ;)

Z opisu wynika że to instalacja na mikserze, poza lekkim zdławieniem innych problemów nie będzie przysparzała. Tylko od razu mówię, ten silnik potrafi na mieście 10l LPG łyknąć jak do podepczesz.

Seicento na gaz, nie mogę.
Pozdro
To przez nogę i dalej mogę ;)

www.forum.alfaholicy.org nazwa mówi za siebie. Poszukaj coś na forach FIATOWSKICH!!!

Przepraszam, zbłądziłem

Z opisu wynika że to instalacja na mikserze, poza lekkim zdławieniem innych problemów nie będzie przysparzała. Tylko od razu mówię, ten silnik potrafi na mieście 10l LPG łyknąć jak do podepczesz.

Dzięki GrzesiekK., na taką odpowiedź czekałem. Zdłąwieniem się nie martwie, zdaję sobie sprawę, że król prędkości to nie będzie. Dzięki jeszcze raz

Jak nie więcej. Przejechałem nim 80km ostro depcząc spalił jakieś 8-9litrów. A jak dotankowałem 6 litrów to wskazówka nie raczyła się ruszyć ani o milimetr. Silnik super, ale lubi wypić.

I co wziąłeś tego Seicento bo do dzisiaj miałeś czas...

Amortyzatory
Powrót