Gdzie szukać filterka gazu?????

• Autor wątku Autor wątku Rysiek146Kraków
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rysiek146Kraków

Guest
Witam .Mam problem. Auto kupiłem już z instalacją gazową . Nie mam żadnego schematu bądź instrukcji a muszę wymienić filterek gazu. Gdzie go szukać??????? Jak go najprościej zlokalizować ? Czy one są różne czy we wszystkich instalacjach są takie same? Silnik 1,4 TS .
Dzięki za podpowiedzi . Pozdrowienia.

Jak nie znasz posiadanej instalacji ani nie masz do niej papierów to proponuje pojechać do gazowników na przegląd instalacji z wymianą filtra i upuszczeniem tak zwanych osadów. Koszt ok 70 zł a przy okazji zlokalizują ci wszelkie jej elementy. Każdy warsztat ma swoje patenty na rozmieszczenie poszczególnych jej elementów a na prośbę właściciela często upychają je w takich miejscach aby na pierwszy rzut oka nie mozna było zobaczyć że auto ma LPG.

medziu-damian napisał:
najprawdopodobnie bedziesz go mial zaraz kolo reduktora na zaworze

jest on maly ma srednice z 4cm

http://allegro.pl/item269016601_elektrozawor_gaz_ombz_filtrem.html

Dzięki Twojemu linkowi zobaczyłem że mam coś takiego i już miałem wykręcać filterek gdy nagle spadły mi przewody z tych końcówek . I wtedy zobaczyłem że one właściwie się nie trzymają ! Baaaaaardzo luźno nachodzą na końcówki. Kombinerkami zcisnąłem je, potem już pasownie nałożyłem i odpaliłem . NA GAZIE PRACUJE NORMALNIE ! :D
Zobacze jeszcze wieczorkiem ale już nie przewiduje problemów.
Dzięki.

Amortyzatory
Powrót