Sekwencja- szarpie na gazie.

dencior

Nowy
Auto
159 jtdm 8v; DL1000
Witam.
Tak jak w temacie. Gdy jade obciążonym samochodem na niskich obrotach na gazie czuje szarpanie, zwłaszcza gdy chce przyśpieszyż z wysokiego biegu.
Przy wysokich obrotach nie czuć tego. Czy przyczyną może być uszkodzony sterownik silnika? ( nie daje sygnału na jeden wtryskiwacz). Dodam że świece i przewody WN wymieniałem. Instalka TOMASETTO - sekwencja, AR 146 1.6 TS
Pozdrawiam.

Hehe ten sam problem co ja mam :( Komputer Stag 300 i reduktor i inne duperele Tomasetto. Na benzynce super a na gazie przy wysokich obrotach idzie jak przeciąg prawie zawsze a na niskich i za wysokim biegu szarpie mi tak gdzies do 3 tys obrotów czasami :(

nie daje sygnalu na wtryskiwac ! jaki benzynowy? byc moze jest przerwa na polaczeniu ,jedz do gaz fachmana .kable wtryskow benzynowych sa rozcinane i obwod jest zamykany przez sterownik lpg i tutaj szukalbym przyczyny.a to szarpanie to raczej zle ustawione lpg

Mialem te same objawy szarpania na niskich obraotach (i to zaraz po zalozeniu instalacji). Powyzej 3 tys. jakby nabieral mocy i wszystko bylo ok.
Gazownik troche podregulowal i problem zniknal, niestety nie do konca jest dobrze, bo na benzynie to zupelnie inne auto.

miałem podobnie po pierwszej regulacji tzn zaraz po założeniu instalacji:) przy kolejnej regulacji mój gazownik podobierał parametry indywidualnie dla każdego zakresu obrotów i problem zniknął, muszę też dodać że po tym ustawianiu na gazie mam dużo lepsze osiągi niż na benzynce:) pozdrawiam:)

Amortyzatory
Powrót