LPG działało i przestało działać

Rafcio

Nowy
Auto
Ford Focus Kombi Duratorq
Witam, mam taki mały problem. Jechałem do pracy przy -10 stopniach i gazik działał normalnie. Rano po nocce odpalam samochód i już się nie świeci przełącznik gazu, wtryski gazowe nie działają...

Instalacja LandrRenzo Omegagaz.

Co może być tego przyczyną że gaz przestał działać z dnia na dzień? W sumie jestem już umówiony do gazownika na czwartek za tydzień ale chciałem się dowiedzieć co to może być?

Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika LPG
No dobra Panowie, ładnie brzmi ale gdzie to znajdę! Z LPG to mam do czynienia tylko na stacji jak mnie tankują i wiem jak przełączyć LPG-PB i na odwrót :)

Czego mam szukać, gdzie taki bezpiecznik może być zamontowany?

Podejrzewam że w pobliżu centralki (komputera) gazowego. Pewnie gdzieś w komorze na wiązce.

Na marginesie: z reguły jest tak że coś działa dopóki się nie popsuje :-) Urządzenia elektryczne nie ostrzegają: uwaga, jutro się popsuję :-p

No dobra Panowie, ładnie brzmi ale gdzie to znajdę! Z LPG to mam do czynienia tylko na stacji jak mnie tankują i wiem jak przełączyć LPG-PB i na odwrót :)

Czego mam szukać, gdzie taki bezpiecznik może być zamontowany?
Jezeli mozesz to zrob zdjecie komory silnika z bliska to ci pokaze
powinien byc gdzies na czerwonym cienkim kabelku idącym od aku do sterownika LPG

Działa aż miło, bezpieczniki były OK. Ale wystarczyło je wyciągnąć i wsadzić na miejsce i wszystko pięknie ładnie działa :)

Amortyzatory
Powrót