LPG do 159 1.75 TBi

torchę czasu minęło od ostatniego posta w temacie, ale natknąłem się na ten wątek przypadkowo, to wrzucę info od siebie.
na alfaowner.com jest gość z Portugalii o nicku InCoGn1To (ma też kanał na youtube, zakręcony na punkcie swojej TBi), i on ma jakiś tam gaz założony u siebie. nie interesowałem się której generacji, ale jeśli kogoś temat interesuje niech sobie popisze z nim a tu może dla innych wrzuci podsumowanie.

Kwestia ile km rocznie robisz?Jak 20 tyś i więcej to warto.

Ostatnia edycja:
koszt instalcji 4 generacji to 3-4tys złotych za staga, ktora bedzie spalac 15-20% benzyny i reszte lpg, ale niedługo bedzie stag 500 i tam bedzie spalany tylko sam gaz ale koszt koło 5-6tys

Koszt 500 dpi ma być ok 6000 zł dla 4 cylindrowego silnika. Niestety nie wiadomo kiedy instalacja pojawi się na rynku. Stag 400 dpi niestety nie obsługuje 1.75 tbi. Na liście Staga znajduje się tylko 1.9 jts.
Co do gazowania 1.8 140km to polecam jak najbardziej, tylko podobno często trzeba regulować zawory. Silnik GM więc żadnych "cudów" i problemów w nim nie ma. Dobra instalacja IV generacji maks 2800 zł. Pozdrawiam :)

Stag 400 dpi niestety nie obsługuje 1.75 tbi. Na liście Staga znajduje się tylko 1.9 jts.
to ze nie ma na liście nie znaczy ze się nie da, ja mam 2,2jts i zrobiłem, niedługo będzie na liście dzięki temu ze zamontowałem u siebie i zrobiłem dokumentacje techniczna. Jest dużo aut, których nie ma na liście a się robi. Dzwonisz do staga i pytasz czy się da zamontować czy nie, czy będą jakieś problemy, tu ich nie będzie.

Regulowałeś sam czy stag podesłał ci gotowca?

sam regulowałem, technik ze stag po trasie i ilosci spalanej benzyny mi ją obnizył i wyregulował instalacje od nowa. Popełniłem bład przy auto kalibracji bo alfa pali bardzo duzo do temperatury oleju 70stopni, a zrobiłem auto kalibracje ponizej

tak oleju, nie temperatury ciczy chłodzacej, 3 zegar na dodatkowych zegarach, tam gdzie w dieslu jest wskaznik doąłdowania

Cześć, jako, że od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem 159 w TBI i zamierzam założyć LPG (robię ok. 30k rocznie) to postanowiłem odświeżyć temat.
Umówiłem się na montaż w GZW.
Czy ktoś z forum ma 1,75 TBI w LPG i może się podzielić wrażeniami jak to się sprawuje?
Czy ktoś zakładał LPG w GZW?

Czy ktoś z forum ma 1,75 TBI w LPG i może się podzielić wrażeniami jak to się sprawuje?
Czy ktoś zakładał LPG w GZW?
Chyba nikt się nie chwalił 1.75
2.0tbi jest opisane w tym dziale.
Ile teraz taka frajda kosztuje?

Cześć, miałem parę lat temu 159 TBI na LPG, przejechałem coś ok. 70000 km i nie było żadnych problemów. Możesz gazować. Pozdrawiam.

Cześć,
no i kilka dni temu odebrałem swoją Alfę z GZW. Pierwsze tankowanie PB98 oraz LPG do pełna i po kolejnym tankowaniu okaże się jakie spalanie.
Dajcie znać czy jesteście zainteresowani tematem, to będę opisywał co jakiś czas jak się autko sprawuje na LPG.

Cześć,
no i kilka dni temu odebrałem swoją Alfę z GZW. Pierwsze tankowanie PB98 oraz LPG do pełna i po kolejnym tankowaniu okaże się jakie spalanie.
Dajcie znać czy jesteście zainteresowani tematem, to będę opisywał co jakiś czas jak się autko sprawuje na LPG
Oczywiście ,że jesteśmy zainteresowani.
Ps.Cena 6000?

Przejechane 1002 km - LPG -108 litrów / Pb98 - 13 litrów.
Jazda 40% z klimatyzacją. Miasto/trasa 30/70.
50% spokojna jazda, 50% dość dynamicznie choć bez przesady, ale raz się zdarzyło 200 przekroczyć :) (oczywiście na niemieckiej autostradzie :) )

Amortyzatory
Powrót