wielki problem z gazem

• Autor wątku Autor wątku Łuki_lubin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łuki_lubin

Guest
witam was drodzy forumowicze.
Mam taki problem mam nstalacje dt gas system i problem pojawij się taki, że po przełączeniu na gaz po przejechaniu kilku czasami kilkunastu km gas się wyłącza i kontolka miga:( czasami jak przegazuje to się włączy a czasami nie. raczej przy dohamowywaniu się przełączy na gaz. Myślałem, że to filtry więc wymieniłem na kilkaset km był spokój i teraz znowu się to powtarza...

Proszę o jakieś sugestie

Pozdrawiam Łuki_Lubin

Ostatnia edycja:
wieeelkie dzięki za pomoc...... dużo mi pomogła ta literówka

Przypominasz mi kolege T.P z innego klubu

Chyba tylko w swoich siedzibach mogą ci pomóc w Lublinie albo w Poznaniu gdzie mają soft do tego wynalazku.

no nic rozbiore jutro instalacje moze cos w elektryce siedzi

Taka luźna sugestia: może czujnik poziomu gazu w zbiorniku się przeprogramował.

wiesz też nad tym myślałem ale np. wczoraj zrobilem ponad 200km i wszystko było ok dopiero pod samym domem się wysypał

Może być bzdet typu luźne połączenie elektryczne .Czasami tak trudne do zlokalizowania jak trafienie 6 w lotto.

Koledzy czujnik poziomu gazu nie ma nic do przełączania na Pb... O tym decyduje czujnik ciśnienia gazu! Podaj jakie masz części pod maską.

Koledzy czujnik poziomu gazu nie ma nic do przełączania na Pb... O tym decyduje czujnik ciśnienia gazu! Podaj jakie masz części pod maską.
Gwoli ścisłości to czujnik temperatury a nie ciśnienia.
pośrednio /w zależności od ustawień centralki obroty i temperatura gazu/

Jak jest niskie ciśnienie gazu też przerzuci na Pb... Za pośrednictwem czujnika ciśnienia...

Amortyzatory
Powrót