MiTo na gaz LPG - kompendium

siema
który będzie najlepszy to nie wiem, ale wiem że 1.4TB będzie bardzo dobry, bo takim jeżdżę i sobie chwalę
zagazowałem go przy 60 tys. przebiegu gratami lpg-tech, przejechałem 20 tys. i nic się kompletnie nie dzieje, leję gaz i cieszę się co zerknę na ceny benzynki ;)
co może nawalić? nie wiem...ja od zakupu auta jeżdżę totalnie bezawaryjnie :)
polecam!

Ile zapłaciłeś za zagazowanie swojej benzynki?

Żadnych problemów, Zenit PRO OBD śmiga aż miło. W instalacjach bez aktywnego OBD wykrzaczają się adaptacje.

ja na wspomnianej wyżej konfiguracji zrobiłem 50tys., nie dzieje się kompletnie nic, więc w sumie nie ma o czym pisać ;)

Serdecznie dziekuje za informacje. Prawdopodobnie stane sie posiadaczem MiTo QV :) gdybam gdybym robil wiecej niz 500km miesiecznie to zaczalbym rozważać gaz.

Ja zawsze w takiej dyskusji wychodzę z kontr zdaniem - niech każdy kto uważa, że jazda na LPG, mimo oszczędności jest "obrzydlistwem" wyrządzonym motoryzacji, niech dorzuci mi do tankowania? :)
I dotyczy to auta za 1000 i 100.000 PLN, bo w każdym przypadku można mówić o "profanacji". Ja raczej bym poprzestał na profanacji portfela. Co innego przy małych przebiegach i małych silnikach - instalacja się nie zwróci więc inwestycja bez sensu ale tak to same korzyści.

inwestycja w lpg opłaca sie od 30kkm po zagazowaniu, ile czasu potrzeba na te 30kkm to zależy od kierownika/kierowniczki, lpg jest paliwem "bardziej" ekologicznym więc już ten fakt winien być brany pod uwagę, dalej w założeniu jest tańszy od pb , i 3cia sprawa w dzisiejszym czasie jakże ważna, to mniejsze podatki do bużetu kraju spowodują kłopoty pisiorów a to spowoduje ich szybszą anichilację , mam nadzieję :)

inwestycja w lpg opłaca sie od 30kkm po zagazowaniu, ile czasu potrzeba na te 30kkm to zależy od kierownika/kierowniczki, lpg jest paliwem "bardziej" ekologicznym więc już ten fakt winien być brany pod uwagę, dalej w założeniu jest tańszy od pb , i 3cia sprawa w dzisiejszym czasie jakże ważna, to mniejsze podatki do bużetu kraju spowodują kłopoty pisiorów a to spowoduje ich szybszą anichilację , mam nadzieję :)

Muszę Cię zmartwić , wystarczyło tylko PO+PSL odciągnąć od koryta i pieniążki się same znalazły (wystarczy przestać kraść)

Gdzie się znalazły?W bankach kolejne pożyczki.Naiwny jesteś aż strach.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Witam,
Odświeżam trochę temat, planuję zagazować AR Mito 1.4TB 155KM i dostałem od gazownika 2 propozycje:
1)Sekwencyjny wtrysk gazu AC Stag
Elektronika: AC Stag 4 Qbox Plus turbo (Polska)
Reduktor: AC R01 250 (Polska)
Wtryskiwacze: AC W02 (Polska)

2)Sekwencyjny wtrysk gazu Landi Renzo
Elektronika: Landi Renzo Omegas 3-4 cylindry turbo (Włochy)
Reduktor: Landi Renzo LI10 (Włochy)
Wtryskiwacze: Landi Renzo MED (Włochy)

Czy warto dopłacić trochę do LR czy Stag w zupełności wystarczy? Róznica w cenie to 600zł ale jeśli LR jest znacznie lepsze to jestem w stanie tyle dopłacić.

pzdr

Moim zdaniem nie ma sensu dopłacać. Mam na tym osprzecie qnext plus i jestem bardzo zadowolony. Możliwości konfiguracji centralki stagów są bardzo rozbudowane , wręcz bym rzekł nieograniczone- również z poziomu mobilnej apk. Kwestia tylko kompetencji wiedzy i doświadczenia samego warsztatu .U mnie dopiero drugi zakład ogarnął temat ustawień tak że auto śmiga jak na benzynie co potwierdziła też hamownia [emoji2]. Z początku trochę żałowałem że zgodziłem się wstawić zbiornik który lekko wystaje ponad podłogę bagażnika - ale z perspektywy czasu jednak wyszło to na dobre bo 1000km tylko z jednym tankowaniem na trasie więc w sumie wybór optymalny, Daj baniak największy jaki jesteś w stanie zaakceptować bo jeśli jeździsz bardzo dynamicznie to zbiornik jednak bardzo szybko się opróźnia [emoji6]

Pierwszy zestaw jak najbardziej ok.
Ja mam qbox basic, który jest wystarczający.
Grunt to dobry gaziarz.

Witam. Wlasnie jestem na etapie wyboru instalacji do Mito. I mam takie pytanie czy warto zainwestowac kilka stowek tj 400 zl wiecej w sterownik Qnext plus w porownaniu z Qbox ? Gazownik uparl sie ze tylko z bezposrednim czytnikiem z obd instalacja bedzie chodzic idealnie , bo jest w Mito DNA i przez to powinien byc Qnext plus a nie zwykly Qbox itp ?? Prawda to czy probuje mnie tylko naciagnac??

Witam. Wlasnie jestem na etapie wyboru instalacji do Mito. I mam takie pytanie czy warto zainwestowac kilka stowek tj 400 zl wiecej w sterownik Qnext plus w porownaniu z Qbox ?
Warto , zakładaj qnext plus -i nie chodzi tylko o obd ale o to że to wersja cyfrowa i ma dużo większe możliwości

Ostatnia edycja:
Bogas, mam pytanie o instalację, czy knieczne jest podłączenie do OBD na korekty ze sterownika silnika?
Mam u suebie QBOX ale gaziarz twierdzi, że podłączenie do OBD wniesie zamieszanie w sterowniku gazu i będą problemy.

JAk na razie jeżdże na autoadaptacji, bo instalacja 1- miesięczna.
Później ma mi jakieś mapki poustawiać, czy korekty.

Pytanie o te podłączenie do OBD, czy warto je zrealizować?
DZięki za odpowiedź.

Amortyzatory
Powrót