Alfa + gaz?

• Autor wątku Autor wątku bakłażan9494
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czy silnik straci na mocy jeżeli zostanie zainstalowana instalacja gazowa ?

W teorii na papierze tak.
A realnie nawet nie jesteś tego w stanie odczuć.

Witam.
Kolega kupił AR 146 1,4TS, r2000 przez 2 lata jezdził na benzynie, po tym ją zgazował, za instalację zapłacił 2700 zł. i zaczęły się problemy, wymienił 3 przepływki,
raz holowałem go do mechanika w końcu kupił kabel diagnostyczny i dłubie sam bo brakło mu kasy na mechaników.

Ostatnia edycja:
Witam.
Kolega kupił AR 146 1,4TS, r2000 przez 2 lata jezdził na benzynie, po tym ją zgazował, za instalację zapłacił 2700 zł. i zaczęły się problemy, wymienił 3 przepływki,
raz holowałem go do mechanika w końcu kupił kabel diagnostyczny i dłubie sam bo brakło mu kasy na mechaników.

Ja raz 33ką holowałem starszego Mercedesa S - ja na gazie a on bez gazu. Po tej akcji jego właściciel postanowił, że dość tego i też założył instalację!

2000 rok 2 lata jazdy i JUŻ problemy.
Czy ty człowieku czasem czytasz co piszesz . Nawet nie wiedziałem że w 2000r jeszcze produkowali AR146.

Ja mam 145 z 1.4 ts z lpg trzy lata jeżdżę nią z gazem i złego słowa bym nie powiedział na lpg, dziennie robie 60km i akurat w moim modelu najmniej problemów sprawia silnik i lpg.

2000 rok 2 lata jazdy i JUŻ problemy.
Czy ty człowieku czasem czytasz co piszesz . Nawet nie wiedziałem że w 2000r jeszcze produkowali AR146.

Alfa była wyprodukowana w 2000r. Kupił ją 4 lata temu, na benzynie jezdził 2 lata potem zamontował instalację gazową i ma problemy przez ostatnie 2 lata.
A Ty coś taki nerwowy? Jeszcze masz wątpliwości co do produkcji auta.

Ostatnia edycja:
Jak mu jakieś g*wno za przeproszeniem zamontowali to tak jest.
Wuja w Kappie ma tak samo. Na benzynie śmigała jak głupia a teraz to życia w niej nie ma. Dodam że silnik jaki ma to 2.0 z turbinką.

Ja dzisiaj zamontowałem gaz Nevo, po dłuższym eksploatowaniu na pewno podziele się opinią/spalaniem, jak na pierwszy dzień ciężko cokolwiek powiedzieć, na pewno nie odczuwam żadnych zmian w pracy silnika, poza tym mam mniejszy bagażnik :)

Jak narazie wszystko jest dobrze, nie czuje żadnych zmian podczas pracy silnika, nie stracił mocy, przynajmniej ja tego nie odczułem, a spalanie w mieście w granicach 10-11l gazu.

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Nie znalazłem tematu o takiej informacji, która by mnie satysfakcjonowała, dlatego zapytam tu.
Czy ma ktoś w Alfie 159 z silnikiem 2.2 JTS założoną instalacje gazowa?
Jeśli tak to jak się sprawuje silnik z taką instalacja i ile mniej więcej pali?

Warto kupować Alfę z silnikiem 2.2 i zakładać gaz?
Chce pogodzić posiadanie alfy z takim silnikiem z wydawaniem kasy na eksploatacje codzienną.
Nie ukrywam, że spalanie benzyniaków trochę mnie odstrasza a własnie benzynę bym kupował.

gaz do JTSa? Z tego co wiem to raczej nie jest polecany...

gaz do JTSa? Z tego co wiem to raczej nie jest polecany...

Jak dobra instalacja, fachowo założona to czemu nie.
Przeczytaj co pisze Dariusz156 nt. JTS+LPG :) Ma u siebie, więc wie jak to wygląda naprawdę a nie z zasłyszanych informacji ;)

Przeczytaj co pisze Dariusz156 nt. JTS+LPG
To prawda mam JTS-a w gazie ale 2.0L.
Nic natomiast nie wiem o 1.9L i 2.2L są to bowiem silniki ze stajni GM i nie wiem czy w ogóle są do nich dostępne instalacje LPG.
Swoją zakładałem dwa lata temu . W tej branży to "wieki całe" . Trzeba by teraz podzwonić po firmach i popytać.

Amortyzatory
Powrót