Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tytuł tematu mnie poraził. Zawartość również.
Może się tobie nie opłaca.Stać Cie na Alfe z 1750 TBi, a na benzynkę już brakuje...?
Ten silnik ma wtrysk bezpośredni ( jak większość nowoczesnych silników ) i nie opłaca się w nim instalować "tradycyjnej" instalacji gazowej, która podczas pracy spala też benzynę.
A nowy rodzaj instalacji gazowej do silników z wtryskiem bezpośrednim, wykorzystujący oryginalne wtryskiwacze benzynowe ( wtryskuje gaz w fazie płynnej ) jest naprawdę drogi, także też się zbytnio nie opłaca.
Może się tobie nie opłaca.
Skoro masz Alfę widmo to pewnie i silnik widmo i nie musi widzieć żadnego paliwa.
Są jednak tacy , którzy mają realne Alfy z realnymi silnikami i ponoszą realne koszty.
Dariusz156, błagam, zmień fotkę w sygnaturze..
Na dzień dzisiejszy nie znam cen , dwa lata temu (nie całe) 4500zł .Podobno staniały.Masz JTS z LPG więc wiesz jaki jest koszt instalacji do silnika z bezpośrednim wtryskiem paliwa
Sygnaturka nie gorsza od innych a nawet większa.Dariusz156, błagam, zmień fotkę w sygnaturze...
Wyczytałem na onet.pl że taka jest przyszłość naszych kobiet więc trzeba zacząć się przyzwyczajać.Działa na osłabienie popędu lepiej niż brom
To był tylko żarcikStać Cie na Alfe z 1750 TBi, a na benzynkę już brakuje...?![]()
Na dzień dzisiejszy nie znam cen , dwa lata temu (nie całe) 4500zł .Podobno staniały.
Dawno przestałem poważnie traktować wszystkie gazetowe testy i wyliczenia.Poprostu widziałem w "motorze" wyliczenia, że koszt instalacji gazowej (ok 5000zł) zwraca się gdzieś po 80 tys. km (w średniej wielkości kompakcie),
To prawda .a silnik z wtryskiem bezpośrednim spala dodatkowo benzynę, to pewnie przebieg po którym się zwróci koszt montażu instalacji jeszcze zostanie przedłużony.
Założyłem ją bo miałem robić duże przebiegi (praca) stało się inaczej.ile km ma aktualnie przejechane Twoja instalacja w JTSie? Z tego co pamiętam to już spory czas temu przekroczyłeś przebieg do pierwszej, "przewidywanej" awarii układu wtryskowego benzyny,
Założyłem ją bo miałem robić duże przebiegi (praca) stało się inaczej.
Mam około 30 000km , nie znam tej "przepowiedni" o awarii wtrysków.
Nawet nie słyszałem o awarii wtrysków w JTS-ie bez LPG
Ja dodam że można zwalić gdy drut zakładał.Każdą usterkę w samochodzie można było zwalić na LPG .