Problem z LPG sekwencja !! Prosze o pomoc ..

• Autor wątku Autor wątku lukasz28121993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz28121993

Guest
Witam,chciałbym przedstawic moj problem z moja alfa 156 2.0 z gazem sekwencyjnym . Otoz na LPG auto strasznie zamula i za bardzo nie mam juz pomysłow jaka moze byc to przyczyna . W LPG wymienilem ostatnio parownik,filt a listwa wtryskowa byla ok wiec jej nie ruszalem ... Dodam ze na benzynie chodzi idealnie,u gazownika na komputerze tez wszystko jak najbardziej ok,zwiekszal dawke gazu i tam rozne parametry lecz nic z tego jak mulil tak muli do teraz . Dzisiaj bylem u elektryka samochodowego bo pomyslalem ze moze cos na tej benzynie jest jednak nie tak . Niestety jak dla mnie wszystko jak najbardziej okeej ... zadnych bledow,wszystkie parametry w normie . Swiece i przewody wymieniane ok pol roku temu . Jutro jade jeszcze na moment podmienic przepywomierz powietrza i sprawdze czy moze to bd to .. Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze o pomoc .. !

To kolego jeżeli na benzynie jest ok to ewidentnie LPG do regulacji. dlaczego zmieniałeś parownik? Czy po wymianie parownika zrobiono strojenie instalacji? Skąd wiesz że listwa jest ok? i jaka instalacja? jakie wtryskiwacze jaki sterownik i reduktor itd.

parownik wymienialem bo przepuszczal gaz,bynajmniej na rozlaczonym zaplonie sciagnal wezyk za przed filtrem co idzie od paronika i ulatywal gaz . Strojenie instalacji tez bylo po wymianie parownika . Tylko dziwi mnie ze przez dlugi czas bylo wszystko ok a pewnej chwili jak reka odjal chu* wszystko strzelil ..

- - - Updated - - -

A co do zmiany gazownika to mysle,ze jezdrze do dobrego w moich okolicach jest tylko 2 gazownikow ktorzy moga sie podlaczyc pod ta instalacje SGI .. Kazdy wychwala akurat ten zaklad z LPG i nie wiem czy da cos akurat jechanie do kogos innego . Bylem u tego drugiego to powiedzial z gory ze listwa wtryskowa do wymiany,ale ze po 1 nie chcialem odrazu kasy wyrzucac na nowa listwe i do tego pierwszego gazownika mam blizej kazalem na chwile podlaczyc nowa listwe .. Niestety nic to nie dalo,wiec i nie kazalem im tego montowac skoro i tak bylo i jest ciagle tak samo ..

Z gaziarzami to jest tak że w okolicy wychwalają (mój były opiekun Alfy jest najlepszy w okolicy podobno), ale jak wybierzesz się dalej jak ja to zobaczysz ze twój to trzeci świat (koleś wsiadł, odpalił kompa i po 5 minutach powiedział mi że alternator do regeneracji, mieszanka za uboga powyżej 6 tysięcy, najprawdopodobniej przepływka, w ogóle cała procedura ustawiania wyglądała całkiem inaczej, tamten na to nie wpadł przez blisko dwa lata), zaloguj się na LPG forum znajdź w okolicy polecany warsztat i się wybierz, nawet zrobienie 100 kilometrów jest w ostateczności lepszym wyjściem niż remont silnika

Amortyzatory
Powrót