Mechanik Lubelskie

maxrolex

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam.
Poszukuje mechanika który specjalizuje się w Alfach.
Pacjentem jest [notranslate]Alfa[/notranslate] 156 1.8 z '98
Problemem jest szarpanie. Wyglądało na poduszkę pod skrzynie biegów ale to nie pomogło, dolot nowy, świece w bardzo dobrej kondycji. Samochód silnie szarpie podczas dodawania i puszczania gazu, szczególnie na niskich biegach - 1,2 ewentualnie 3. Na wyższych napięcia są mniejsze toteż mniej odczuwalne szarpnięcie. Czasem mam wrażenie, że silnik chce wypaść z ramy. Nie wiem gdzie dalej szukać winy więc chętnie samochód oddam do kogoś kto się naprawdę na Alfach zna(samemu też bym to chętnie chciał naprawić)

Motodelta w Niemcach

Poszedł priv gdzie warto spróbować bez robienia reklamy na forum bo to już jest nudne.

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Najlepiej w serwisie który zajmuje się na co dzień tymi autami. Tylko nie wiem czy termin sobie znajdziesz.

Druga opcja to jakikolwiek podnośnik + ścieżka diagnostyczna i tu pytanie nie brzmi "gdzie?" a "z kim?" (czyli z kimś kto też zna te auta).

Witam,
nie chce zakladac nowego tematu, wiec napisze tutaj.. Gdzie w Lublinie i w okolicach mozecie polecic zaklady ktore specjalizuja sie w wyciaganiu wgniotek. Od razu napisze ze znalazlem kilka takich zakladow ale moze ktos juz byl, robil i moze polecic?

co do wgniotek to jest opinia, ze najlepszy jest Auto Dent http://www.autodent.com.pl/index.php?page=contact , co prawda pod Lublinem, ale najlepszy.
Co do mechaniki to ja bym chciał też znać nazwę tego poleconego na privie warsztatu, może by tak na forum podać?

Polecanie na privie jest ogólnie słabe bo równie dobrze można polecić kiepski warsztat i wtedy nikt nie jest w stanie zweryfikować takiej rekomendacji gdyby miał negatywne doświadczenia.

witam
potrzebuje rzetelnego warsztatu ktory zajmie sie moja Alfa. Autodelta odpada bo nie maja terminow a mi jakby trzeba na juz.
Cena nie jest jakims mega wzynacznikiem a raczej rzetelna diagnoza i naprawa.
do zrobienia najprawdopodonniej trubo plus elementy zawieszenia, prawa poloska, tarcze klocki przod-tyl.
Najprawdopodobniej turbina ale moga sie okazac klapy/egr/wtryski.

okolice Lublina najlepiej.

witam
potrzebuje rzetelnego warsztatu ktory zajmie sie moja Alfa. Autodelta odpada bo nie maja terminow a mi jakby trzeba na juz.
Cena nie jest jakims mega wzynacznikiem a raczej rzetelna diagnoza i naprawa.
do zrobienia najprawdopodonniej trubo plus elementy zawieszenia, prawa poloska, tarcze klocki przod-tyl.
Najprawdopodobniej turbina ale moga sie okazac klapy/egr/wtryski.

okolice Lublina najlepiej.
było pisane już chyba nawet w tym wątku, spróbuj w Lublinie na ul. Liliowej Wójcik Gustaw i Przemysław. Zakład blacharstwa samochodowego, porządni ludzie, rzeczowi, słowni, nie jakieś partacze, można im zaufać, jedynie trzebaby poprosić o termin, bo na pewno się nie nudzą, ogólnie robią blacharkę zabytkowych Citroenów, ale przy okazji robią mechanikę. Jeśli odmówią albo nie mają terminów to może Auto Pover na ul. Willowej 36G, ale też mogą mieć terminy, chyba, żeby oprosić i ekstra zapłacić za ekspres. To mi przychodzi do głowy, spróbuj, może się uda.

KU PRZESTRODZE

nie polecam warsztatu BOSCH SERVICE DAKRO

wszelakie wymiany proste tak, klocki, drazki itp mozna pojechac, rzetelnie na dobrych czesciach po odpowiedniej cenie zrpobia, bedzie na umowiony termin, zadzwonia ze juz mozna odebrac, - jesli ma sie zdiagnozowana usterke na milion % lecz jesli chodzi o ich "flagowy" temat, czyli turbosprezarki, to polozyli strasznie.
Stwierdzili ze turbo dziala OK po podlaczeniu pod kompa i nie pomogly moje nalegania i prosby NA MOJ KOSZT aby zajrzec oragnoleptycznie, ze przerywa, ze dymi, ze puszcza biala chmurke z rana - wykres wskazal ze dziala prawidlowo to wykres prawde ci powie.
800km pozniej zajechalem do innego warsztatu TEZ od turbosprezarek. Wyjeli i powiedzieli ze prawie im sie w rekach rozleciala. Przegrzana, pokrzywiona, zaolejona.
Zrobili, dwa dni pozniej dziala jak zegareczek.

Zna ktoś serwis AKAM z Krępca?? Jakieś opinie?

Amortyzatory
Powrót