Sprawdzony serwis klimatyzacji.

• Autor wątku Autor wątku bobby
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

bobby

Moderator
Auto
Franny 159 2.4 JTDm 06'
Zrobiło się gorąco i przypomniałem sobie, że już czas na serwis klimatyzacji.

Możecie polecić kogoś sprawdzonego w Lublinie, lub okolicach?

PS. Z góry dziękuję za wypowiedzi osób które serwisowały swoje 159. Nauczony doświadczeniem wiem, że zdarza się, że maszyny nie mają danych niektórych modeli aut, w związku z tym nie wiadomo ile czynnika i oleju trzeba wprowadzić.

jak nie jest dla Ciebie za daleko to w Opolu Lubelskim polecam z czystym sumieniem
Łukasz robił mi i kiedyś Lancie Themę (załatwił zregenerowaną sprężarkę za dobre pieniądze) i AR166 i innych wynalazków się nie boi (to tylko kwestia ceny czy właściciel jest w stanie tyle wydać bo i od podstaw można klimę na nogi postawić)
w razie czego spawa przewody alu (TIGiem), zaprasowuje nowe giętkie i takie tam, dotacza w aluminium końcówki, zainwestował w tester gazu (bo się już zdarzają szroty napełnione propan-butanem !!!) i maszynę do napełniania tym "wspaniałym nowym gazem" R1234yf...

Opole ul Długa 104 Auto-Umit

Ja robię na Nowomiejskiej i od zawsze bez problemów, a juz kilka lat sie tam serwisuje

Nowomiejska? Garaż i serwisowanie na ulicznym chodniku, nie wiem, nie wygląda to zbyt profesjonalnie ;)

Robiłem tam klimę, najpierw wymieniałem chłodnicę klimatyzacji (po tej operacji mam słynną wiertarkę i nie mogę się jej pozbyć :( ), po wymianie czynnik uciekał a przy kolejnym nabiciu (chyba dwa tygodnie później) wywaliło całkiem uszczelkę bo zamiast nowych zostały zamontowane stare i nie trzymały (wymiana uszczelek i dobicie czynnika do pełna serwis zrobił na swój koszt). Za każdym razem jak ściągali zderzak to potem słabo go montowali, tu śrubki nie dali, tam słabo spasowali, zawsze musiałem sam poprawiać. Potem dałem im drugą szansę bo niby spoko się zachowali a musiałem wymienić przewód bo się przetarł. Po wymianie uszkodzili ten dzyndzel, który się ciągnie żeby maskę otworzyć plus wyłamali obok niego wszystkie te szczebelki plastikowe, oprócz tego porysowali mi cały zderzak od spodu, który był dosłownie niecały miesiąc wcześniej cały malowany i nie miał ani jednej ryski a obczaiłem to dopiero jak przeglądałem filmiki z kamerki, sam nic mi o tym nie powiedział a na filmiku było widać, że obczaił co zrobił. Dopiero jak mu o tym powiedziałem to przyznał, że mogło się zdarzyć i dał mi jakiś tam rabat ale jakbym nic nie mówił to by się nie przyznał. Także z mojego doświadczenia jakość usług u nich jest bardzo słaba chociaż gość wydaje się kumaty i wie co robi.

Amortyzatory
Powrót