Bicie rekordu Guinnessa - 1 maja 2015 - ktos jedzie?

serath

Nowy
Auto
AR 159SW 1.9JTDm
Pytanie czy ktoś się wybiera do Gliwic na tę imprezę (300km to nie tak daleko, biorąc pod uwagę, że droga jest tam niezła)?

Mnie też korci temat. Byłoby co wnukom opowiadać ;) a jazda pomiędzy 600 innymi Bellami może się już nie zdarzyć

Data coraz bliżej, więc wracamy do dyskusji - kto zamierza zmierzać w stronę Gliwic 1 maja? Bo warto by się dogadać i pojechać grupką (zawsze to bezpieczniej, gdy ktoś musi kogoś doholować tam ;-) ).

Ok, to ja ogarniam auto jak najszybciej, bo uszkodzonym nie polecę przecież ;-)

Natomiast co do samego startu, to moja sugestia:
- Google Maps pokazuje blisko 3.5h, więc warto by być z małym zapasem czasowym, by na miejscu nie tracić czasu na błądzenie itp.
- Dobrze by było wylądować tam ok godz. 9:30 (by spokojnie wszystko znaleźć, itp.), zatem sugerowałbym start z ZG o godz 5.:30-6:00, by nie rwać asfaltu po drodze jak szalony (plus można by wtedy "zintegrować" się z dolnośląską ekipą lecącą z okolic Legnicy/Wrocławia); tym bardziej, że pewnie o ile początek A4 będzie drożny, to później może byc już mniej ciekawie ;-) Ale samą godzinę możemy jeszcze dogadać parę dni przed wyjazdem
- Opcje drogi są dwie: albo lecimy Kożuchów > Szprotawa i tam na A4 albo Polkowice > Lubin > Legnica i tam na A4

Póki co lista obecności:
1. Serath [159]
2. Stasiu018 [GT]

Ostatnia edycja:
Ja proponuje Polkowice > Lubin > Prochowice i tam odbijać na a4. Jadąc przez Szprotawę trzeba dosyć mocno cisnąc na a4 żeby nadrobić te km.

A co Wy na to, by tak wymierzyć start, by dołączyć do ekipy wrocławskiej?

Jak coś to zbiórka we Wrocku jest tutaj:

Miejsce: parking TESCO Bielany Wrocławskie
Czas: 7:15 (start o godz. 7.30)

Podsumowując (biorąc pod uwagę poniższą sugestię Hasina):
- Start: godz. 5:30 (zbiórka 5:15)
- Miejsce: wylot z ZG - Orlen w Raculi (na S3, w stronę Nowej Soli)
- Trasa: ZG > Nowa Sól > Polkowice > Lubin > Prochowice > A4 > Bielany Wrocławskie (w Bielanach podpinamy się pod część Dolnośląskiej ekipy)

@PawelLU - nie ma problemu co do podłączenia się na powrót, tylko pytanie czy lecisz w naszą stronę czy do Lublina.

Reszta z lubuskiego - wpisywać się panie i panowie, warto by nasze okolice też się pokazały w Gliwicach ;-)
Lista póki co ("?" - niepotwierdzone):
1. Serath [159]
2. Stasiu018 [GT]
3. Hasin [159]
4. Jelson ?
5. Kiślu ?

Ostatnia edycja:
Ok - ak się potwierdzi, to wrzuć mi proszę na PW swój nr tel., ja Ci też podam mój; łatwiej będzie wtedy się dogadać z detalami

Jeżeli start ma być na Orlenie w Raculi (na S3, w stronę Nowej Soli) to myślę że spokojnie możemy wyruszyć z pod stacji o 5:30. 1 maja na bank nie będzie ruchu i dojedziemy pod Tesco we Wrocławiu według moich wyliczeń o 7:15.

Ok ;-) Zdam się na Ciebie - ja akurat pesymistycznie patrzyłem, bo ostatnio leciałem do Wrocławia i przez ruch na trasie wyszło mi to ponad 2h.
W ogóle wrzuć mi swój nr kom na PW proszę, bo ostatnio miałem jakiś temat do Ciebie ;-)

Zróbmy zbiórkę o 5:15 - jak wszyscy dotrą, to wyruszymy wcześniej.

Śpiochy dzień wcześniej pójdą szybciej spać, a niewyspani z rana wezmą kawę (w przypadku zapominalskich jest przecież kawa na Orlenie). Ew. proponuję zatankować auta dzień wcześniej, by nie tracić czasu w Raculi ;-)

Ostatnia edycja:
Podsumowując całość:
- Start: zbiórka 5:15, start najpóźniej 5:30 (lub wcześniej jeśli wszyscy się pojawią o 5:15)
- Miejsce: wylot z ZG - Orlen w Raculi (na S3, w stronę Nowej Soli)
- Trasa: ZG > Nowa Sól > Polkowice > Lubin > Prochowice > A4 > Bielany Wrocławskie (w Bielanach podpinamy się pod część Dolnośląskiej ekipy: 7:15 zbierają się na parkingu Tesco, 7:30 startują)

Z tematów organizacyjnych:
1) Zatankujcie proszę auta dzień wcześniej (tak, by każdy był na Orlenie już z pełnym bakiem); i nie zapomnijmy o detalach takich jak ciśnienie kół (w tym zapasu / zestaw naprawczy), apteczka, poziom płynu do spryskiwaczy, dokręcenie śrub w kołach, itp. ;-)
2) Dokumenty standardowo: dowód, prawo jazdy, dowód rejestracyjny + OC (też w razie W przypominam)
3) Pamiętajcie proszę o wymogach zabrania:
- białej kartki A4 (do wstawienia za szybę na miejscu, by pokierowali auto na parking bijących rekord, a nie na parking gości)
- CB (lub aplikacji na telefon)
- pieniędzy / karty na opłatę na A4 (nie pamiętam jak leci tam ten odcinek, ale wujek Google podpowiada, że coś tam jest płatne; a StreetView potwierdza umiejscowienie bramek) - niby 10 PLN na bramce w jedną stronę, ale sugeruję wziąć więcej

Wszelkich niezdecydowanych serdecznie zapraszamy do wspólnego wypadu :-) (Jelson i Kiślu - czekamy na Wasze potwierdzenie :-) )

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót