• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czyszczenie kolektora dolotowego + ew. usunięcie klap wirowych - Lubuskie?

mariovk

Nowy
Auto
159 sw 1.9JTDm TI
Cześć,

Czy znacie może kogoś ogarniętego w Lubuskiem (najlepiej okolice Żar) - kto podjąłby się operacji czyszczenia kolektora dolotowego + ew. usuwania klap wirowych w 1.9 JTDm 150KM tak jak w tutorialu poniżej?:

http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/103762-maly_tutorial_usunac_klapy_wirowe_1_9_jtdm_16v.html?highlight=Jak+klapy+wirowe

Szczerze mówiąc nie wiem, czy mam jeszcze te klapy, nie mam na to czasu, umiejętności i wolałbym zlecić to komuś, kto już to robił - oczywiście za uczciwą kasę bez oszczędzania.
Z tego co naczytałem się na forum, warto również wywalić EGR. DPF planuje zostawić. Aby oba zabiegi były efektywne wchodzi w grę również wywalenie programowe.

Byłbym wdzięczny na jakieś namiary,

Pozdrawiam wszystkich Lubuskich Alfaholików

Siema. Ja robiłem swoją 159 1
9 16v w żarach koło browaru. Usuwali mi klapy, wyrzucali dpf i egr programowo i zmieniał mapę na 180KM.
Polecam z czystym sumieniem
Jak chvesz namiar to wal na priv.
Pozdro

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Możesz zawsze podjechać do Tomka Idziaka. Żary ul. budowlanych - naprzeciwko nadleśnictwa i Reimpexu.

Szreku mi robił rozrząd :) nie jestem pewien czy on się takimi rzeczami zajmuje ale zapytać mogę

Amortyzatory
Powrót