Dobry i zaufany gazownik - Zielona Góra

Dawid_S

Nowy
Auto
155
Po wymianie membran w parowniku elektrozawór nie otrzymuje "rozkazu" przełączania - nie "pstryka". Na krótko do akumulatora działa i nawet auto potrafi na gazie pracować, ale tak być nie może.

Wniosek - nawalona elektryka/sterownik gazu. Prosiłbym Was o pomoc w wyborze dobrego i zaufanego gazownika, który naprawi mi w/w usterkę porządnie i nie zedrze ze mnie ostatnich pieniędzy :) Jeśli na prawdę będzie warto to mogę podjechać kilka/kilkanaście kilometrów w okolicach ZG - prosiłbym tylko o dokładny adres, bo będę jechał tam na nawigacji (nietutejszy - student :) ).

Ja jeżdżę ze swoim fiatem do warsztatu na poznańskiej. zakład polecił mi znajomy mówiąc, że to chyba najlepszy gazownik w okolicy i chyba ma rację. Polecają także Krępę.

Polecam gazownikow na Weglowęj (obok ulicy Dąbrowkiego). Unikać tego warsztatu przy rondzie na dworcowej, totalna olewka i brak profesjonalizmu.

Mam 12km do Krępy - warto specjalnie jechać czy lepiej do tych na Węglowej w ZG?

Akurat nie miałem doczynienia z gazownikami w Krępej,ale na tle innych gazowników w ZG panowie z węglowej naprawdę byli profesjonalni,uczciwi i przyjemni.

Tak, to ten. Głową za niego nie ręcze,ale wydaje mi się,że takie opinie na necie są raczej mało wiarygodne. W każdym razie znajomi montowali u niego instalacje, ja jeżdziłem z serwisem i nigdy nie było powodów do narzekania

Ok, w takim razie w środę do nich zajrzę, bo mam tylko jeden wykład :) Oby mieli czas.

Dzięki za pomoc - pewnie temat się przyda kliku osobom w przyszłości ;)

Właśnie wróciłem od gazownika na Węglowej 2 w ZG. Wcześniej nie miałem czasu ani $$ ;)

Nie narobili się, bo wystarczyło mi tylko wymienić kilka przewodów, a ja sam wolałem przy tym nie grzebać. Przy okazji wyszło, że mam wąż od chłodniczego pęknięty to też naprawili przy okazji. 70zł za takie 2 usługi, wykonane raczej dobrze (okaże się w praktyce).

Na pewno mogę powiedzieć, że właściciel jest bardzo miły, chętnie rozmawia i doradza :)

Polecam!

Jeszcze dodam, że coś skopali z tym wężem, bo teraz przez reduktor nie przechodzi mi ciepła woda. Więc jeśli zauważą u Was coś niezwiązanego z gazem i będą chcieli naprawiać to nie powierzajcie im naprawy tego.

Dziś dodatkowo przestał działać czujnik temperatury płynu chłodniczego. Widocznie zapowietrzyli mi układ, a korkiem od zbiornika wyrównawczego nie mogę tego odpowietrzyć :(

Amortyzatory
Powrót